Stranger Things – Az 1. évad

A Netflix idén elhozta az év sorozatát. Sajátos hangulatot teremtve és visszarepítve minket a ’80-as évekbe. Elég sok gyerekszereplő volt a történetbe, mégis helyt álltak mind egy szálig a felnőttek mellett. Egy szépen felépített filmes hangulatú sorozatot láthattunk, amely bőven tartalmazott természetfeletti elemeket és feszült jeleneteket. Nagyon jól egyensúlyozott a helyzet nyomasztó pillanatai és a kiváló karakter megnyilvánulások között. A készítők kiváló munkát végeztek.

bscap1964

A rejtélyt és a beleágyazott misztikumot a rémisztő közeg szépen megpaprikázta. Tökélyre víve az ismerős elemekből táplálkozva, ügyesen megteremtve a helyzetből adódó abszurditást. Winona Ryder szerepe is a részek előrehaladtával teljesedik ki. Ahogy a nyolc rész alatt mindenki egyre sokrétűbbé válik végül. Kellően elmélyítve a karaktereket. Ahogy az egész átalakul egy igazán kimagasló élménnyé. Késztetve minden résszel a következő megtekintésére.

bscap1965

És minimális cliffhangerrel a következő évadnak is adva egy támpontot. A képi világ és a zene egyaránt nagyon sok pluszt adott a sorozathoz. Más kérdés, ezt képesek lesznek a készítők ismételten összehozni ilyen magasságokba repítve a produkciót, mint most tették. Mindenki várja, mivel rukkolnak elő a folytatásban és hogyan lesznek képesek ezt a mitológiát ügyesen tágítani. Részemről simán jár az évadra egy 9/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s