Westworld – Lezárult az 1. évad

A sorozat az elején sokkalta mást sejtetett, mint végül kifutottak a szálak. Amennyire komplexnek akarta mutatni magát a történet, annyira sekélyes lett a végeredmény. Jonathan Nolan-től azért érdekfeszítőbb kifejletet vártam volna. A morális mondandó elmélyítése helyett egy egészen más irányba ment az egész. Ahogy a finálé felé közeledtünk egészen más kerekedett ki, egyre inkább kiszámíthatóakká váltak a lépések, így nem igazán lepődtem meg végül az elég sablonosnak mondható húzásokon.

bscap1967

Nem kellett volna a saját írói elképzeléseket ennyire a nézőkbe sulykolni. Mindent megmagyarázni nekünk. Ezzel az eleve hullámzó évadot sikerült elég langyos vizekre evezni, így meg az egész téma semmi érdekfeszítőt nem hozott a felszínre, amin a részek megtekintése után is elgondolkodhassunk egyáltalán. Próbáltak itt látszólag okosakat mondani, mégis ez a lufi szépen lassan teljesen kidurrant és mögötte nem maradt semmi olyan, amit érdembe teljesnek nevezhető volna egyáltalán. Minimális spoileres utalásokkal folytatom.

bscap1966

Az android lázadás, az időszálak végső megkavarása és az öngyilkosságba való menekülés annyira elcsépelten jött le, hogy az nem igaz. Hiába a neves színészek, akik játékukkal a hibákat szépen látszólag kiköszörülték, maga az egész nem szólt többről, mint ami. Nem egy lélektani feltárást kaptunk az emberek és a gépek különbségéről. Hanem olyan foszlányokat, amikkel nem lehet mit kezdeni, egyfajta látszat magyarázatot kreálva az ösztönökig lecsupaszítva. És a sok mesterséges létforma kinyírásának és feltámasztásának körfolyamata.

bscap1968

Közben voltak szép gondolatmenetek és érdekes pillanatok. Arnold örökségének feltárása. Viszont ebből nem kaptunk semmilyen eszenciát, amely teljes bizonyosságot adhatott volna az útvesztő érdekes oldalának megvilágítására. Az elme kognitív hajlamának kiteljesedése körülményeinek kézzelfogható megteremtésére. Még érzelmek kiváltására se voltak képesek a képsorok, mégis le tudott valamilyen szinten kötni, nem kaptam meg az tőle, amit vártam volna igazán. Ezt az űrt hagyva maga után. Nem tudom, mitől lesz érdekes egy 2. évad. A jobb pillanatok miatt egy 7/10 jár az évadnak, viszont nem tartom valami emlékezetesnek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s