The Walking Dead – Felénél a 7. évad

A szünet előtti epizódig kellett várni, hogy végre olyan lássak, amit minimum elvártam volna az évadtól eddig. A jelenetek úgy funkcionáltak, miként kellett. Mikor feszült pillanatok voltak, akkor átjött. Végre normálisan volt kezelve a történet és értelme volt az eseményeknek, nem pedig felesleges várakoztatás. Attól tartok, ez pillanatnyi fellángolás csupán, mely hamar elillanhat, közben jó volna a továbbiakban haladna a cselekmény, nem szétszabdalva volna elnyújtott expozíciókra hétről hétre.

bscap1971

Amennyit panaszkodtam az aktuális epizódoknál, annyira voltam most elégedett. Ennyire meg csettinteni egyelőre nagyon kevés. Ez annyira elég, még egy darabig biztos kitartsak a sorozat mellett. Mivel még mindig nem több egy jutalomfalatnál az egész. A folytatásig viszont kielégítő. Ez a gond, benne van a pakliban, jól beetettek minket és az évadfináléig egyáltalán nem történik semmi. Remélem, azért ennél többre futja az írógárdának. Van lehetőségük fejlődésre, feladják a megszokott kényelmüket. Spoileresen folytatom.

bscap1972

Végre az ugráló bohócon kívül egy sokkal emberibb szörnyeteg oldalát is megmutatták Negan-nek, amely felértékelte nálam ebben a pillanatban a karakterét. Ezt fenn is kell tartani hosszútávon. Alexandria egykori vezetője fiacskájának sorsát méltányolandó tettként követtem el, ami kellően brutális volt, minket is meghökkentsenek vele. Beidegződjön az a benyomás, amiről eddig ímmel-ámmal próbáltak meggyőzni az évad eleje óta sikertelenül. És a csapat is végre más megvilágításba helyezze jelenlegi kilátástalanságukat.

bscap1970

Még mindehhez ügyesen hozzá kell kapcsolni az Ezékiel szálat és egységes ellenállást jelenthetnek Negan számára. Ideje volt Daryl-nek is visszatérnie régi önmagához. Míg Morgan és Carol elég beletörődően kezeli helyzetét, ami remélem a második felvonásba kellően változni fog. Rosita is kapott (örülhet ennyivel megúszta), míg Tara átmeneti ismerőseiről hallgatni fog vajon vagy segít társainak megoldani a jelenlegi problémát? És kaptunk egy rejtélyes idegen is, akinek csak a bakancsát láthattuk, érdekel, mit tartogathat. Stáblista utáni jelenet ad kis pluszt, inkább csak mézesmadzag.

bscap1969

A komolyabb támadás a Megmentők ellen még biztos a finálé csúcspontja lesz. Remélem, addig érdemlegesen kitöltik az elkövetkező részeket. Bőven volna mit tejbe aprítani, a szálakat viszont kezelhetnék egységesebben a részek, mivel az elmúlt hetekben ezzel a szerkezettel nem voltam kibékülve, amivel próbálták a rövidebb mellékszálakat is széthúzni. Működőképes akkor lenne ez a mechanizmus, tényleg érdekes történettel töltenék ki ezeket az ágakat, így viszont felesleges erőltetni. Az évad eddig 6/10 számomra.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s