South Park – Lezárult a 20. évad

Amennyire érdekesen indult az évad, végére igen elcsépelté tette a troll témát. Az a probléma, hiába vált egy teljesen átívelő szériává a South Park, mégis feleslegesen elnyújtott és kiüresedetté vált a főszál. Minden puskaport a fináléra tartogattak. Nem tudták kellően tartalmasan végig vinni az egész elképzelést. Míg régebbi évadokban annyi mindent bele tudtak zsúfolni egy részbe, úgyhogy többszöri megtekintés után odacsapjon, addig az elmúlt évtizedben folyamatosan csökkentek a zseniális epizódok száma. És az új formulával próbálták felrázni, félsikerrel.

bscap1974

A finálé legalább kifutott valamerre és elég vaskos társadalomkritikán fogalmaz meg, amihez akkor kapunk teljes képet, végig nézzük az elmúlt két évadot egy az egyben. Igazi pofán csapást kapott végére az egész emberiség ismét. Annyi mindent körbejárt már az évek során a sorozat, nem könnyű igazán emlékezetest letenni az évadra. És ez nem is sikerült. Az egészbe az amerikai elnökválasztást is ügyesen beleépítették, hogy meglegyen az abba rejlő fricska, mégsem képezte szerves részét a történetnek. Inkább így próbálták globalizálni a témát.

bscap1973

Az a gond, egy epizód nem fogja felülírni az elbarmolt évadot, így ambivalens érzésekkel fejeztem be a záróepizódot. Sajnos nem tudják olyan vehemenciával átadni a magvas gondolatokat már a készítők. Legalább az igyekezett értékelendő, viszont kevés, hogy ódákat zengjek az évadról, így meg egy néhol szórakoztató, mégis sokszor fárasztó történetet kapunk, amely nem lesz képes megszépíteni a sorozatról kialakult emlékeinket. Ezáltal meg nem igazán tudok (zsinórban harmadjára) 5/10-nél jobbat adni az évadra.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s