Aranyélet – Lezárult a 2. évad

Felkerült a 2. évad a sorozattérkép előkelő helyére. Nem gondoltam volna, mostanában fog magyar sorozat toplistás lenni nálam. Az Aranyéletnek ez sikerült. Az évad első fele inkább felvezetés, addig a másik fele olyat követett el, ami nem csak a hazai sorozat, hanem a filmgyártásnál is példaértékű. És az operatőri munka is sokat fejlődött. Ahogy a történetvezetés is egyre erőteljesebbé vált. Várom, mit hoznak ki a 3. évadból. Amilyen utat bejár a sorozat, erősen az ikonikussá vált Breaking Bad-re emlékeztet.

bscap1975

Jól felépített dramaturgia, izgalmas fordulatok és a következmények se maradnak el. Ahhoz képest igen merész a koncepció, mint amit egyáltalán kinéznénk belőle. Azért még van hova fejlődnie. Ahogy elnézem, jó úton halad, hogy az igazi minőségi darabokkal emlegethessük egy lapon. Emlékezett óta nem vártam ennyire új részt egy sorozatból hétről hétre, nem hogy magyart. Aki tévéképernyőn keresztül követi, még egy hetet kell várnia a fináléra, viszont a bemutatott részről is van mit beszélni. Spoileresen folytatom, akik már látták az egész évadot.

bscap1977

A finálé részben felvezetés volt a következő évadra, amely ígéretes folytatásra készít rá minket. Hollósi halála megbolygatta az állóvizet. És a Miklósi család hiába kapott újabb lehetőséget az élettől. Van, aki még mindig a fű alatti dolgokban hisz, mint mondjuk Márk. Míg Mira meg az ellenkező pólust képviseli. Anyja néhány jellemvonása felsejlett a karakterében. Döbrösi Laura is összeszedte a zárórészre magát. Viszont ez a lebuktatási szándék eléggé sántítósra sikeredett egyelőre.

bscap1976

Jankát saját bűntudata pánikbeteggé tette. Félelmei nem alaptalanok. Hiába vállalta át Atilla a bűnbak szerepét ismét. Egy újabb családtag szennyezte be a kezét. A védelmező családfőként átvéve egykori barátja helyét, nem fog tudni a mocskos dolgoktól szabadulni. Helyzet úgy hozza, ismét kiolt egy újabb életet. Enosz kivonása nem hozott további áldozatokat. Jakab Erikát se fogják még egy darabig kivenni a képből. Gál Feri megbékélése is túl könnyelműnek tűnhet ebből a szempontból. Az alvilági ügyek a folytatásban se fognak eltűnni nyom nélkül.

bscap1978

Voltak hibák is az évadban, a rengeteg emlékezetes mozzanat mindezért kárpótol. Élveztem az ötödik részétől az eseményeket magas mértékben. Nem hittem volna olyan akciót látni fogok magyar produkcióban, amit a 2×05-ben elkövettek és igazi WTF pillanatot fogok átélni, mint a 2×07 vége. Megérdemli ez a sorozat, beszéljenek róla. Várhatóan rá fognak a harmadik felvonásban kontrázni ezekre szintén. Érdekel, milyen magasságokba vezetnek még a további szálak. Részemről a második évad felkapaszkodott egy 7,5/10-es szintre. És a legjobb magyar sorozattá avanzsált elő.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s