Frequency kilenc rész után

Az elmúlt hetekben remekül képes volt fenntartani az érdeklődésem a sorozat. Köszönhető az érdekes karaktereknek és az inkább személyesre vett nyomozói szálnak. Minden lépés a múltban kihathat a jelenre, így jól meg kell gondolnia a két főszereplőnek, miként döntenek. Mellette a dolgok alakulásában közrejátszik a mindennapi élet is. Talán ettől működik a sorozat. Mondjuk nem olyan feszes a történet, mint a filmnél volt, azért végig kitöltik a játékidőt. És amiről azt hinném filler epizód végül kiderül, nem az.

bscap1979

Nagyon szépen fel van építve minden epizód és mindig akad egy olyan fejlemény, ami miatt biztos érdekeljen a folytatás. És legalább van bőven benne lehetőség, netalán kifutna a jelenlegi főszál. Amelynek a csúcspontján jövőre láthatjuk. Viszont így is megérdemli a figyelmet, mivel voltak itt érdekes felvetések. Ügyesen játszva az ember szkepticizmusával. Az epizódok elég szorosan kapcsolódnak egymáshoz, így egy lassan szép ívet leírva. A minőség többnyire egyenletes. Januárban tér vissza egy kisebb szünetről a sorozat. Spoileresen folytatom.

bscap1980

A pilotban felvetett korrupciós szálat ügyesen futtatják a háttérben, viszont a főkolompos túl okos ahhoz, hogy tetten érjék. Közben a csalogány nevű sorozatgyilkos keresésével van elfoglalva apja és lánya, hogy megmentsék mindkettőjük számára legfontosabb nőt. Végre fény derült, ki ez a személy, viszont az eltávolítására a legkézenfekvőbb módszert alkalmazzák. Pár résszel ezelőtt volt egy látszólag őrült zseni, akit próbált megérteni Raimy. Mikor viszont lehetőséget kapott volna a bizonyításra, visszaélt a bizalmával a rab.

bscap1981

Rengeteg zsákutca után sikerült végül a valódi tetteshez eljutni, aki megfosztotta anyjától. Frank mindent meg tesz, hogy eleget tegyen lánya kérésének. Valószínű ez sem fog következmény nélkül járni. Bőven van lehetőség, milyen irányba haladjanak tovább a készítők. Úgy tűnik, mindig lesz valaki, aki alávágjon Sullivanéknek, tovább mélyítve ezzel a karaktereket. És a magánéleti szálak is nagyon jól, élettel telien kezelik, még közelebb hozva minket ehhez a viharvert családhoz, akiknek tökéletesen megértjük tetteit. Eddig a sorozat számomra simán 7/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s