Supernatural – Eddig a 12. évad

Már szokássá válik a sorozat készítőinél, hogy többet foglalkoznak a különálló epizódokkal, mint a főszállal. Addig nem rovom fel problémaként, amíg tudnak szórakoztató vadászatokkal szolgálni, ami ismét sikerült. Ami nem volt egy darabig tiszta, hogy mit is akarnak kezdeni az átívelésekkel. A szünet előtti epizód ez a dolgot is helyre rakja szépen. Kicsit mégis olyan megmondós érzésem támad az egésszel kapcsolatban. Sikerült viszont kellően felkelteni az érdeklődésem, mit hoz a Winchesterek számára a jövő év.

bscap1982

Nem volnának a karakterek, akik még mindig tudnak érdekesek lenni, már-már elég rutinosan adjál elő a szerepeiket a színészek, annyi színezett még mindig van a történetekben, hogy heti negyven percre lekössön. Olykor érződik kicsit, fárad a sorozat, mégsem érzem úgy, abba kellene hagynom. Bőven kompenzálnak még pár remek ötlettel, ami miatt mindig visszatérek és egyáltalán nem unatkozom továbbra se az epizódok alatt. És a néhol földhözragadtabb évad kifejezetten bejön és még remélem így lesz egy darabig. Spoileresen folytatom.

bscap1984

Az egyetemesek szálát nagyon félre tették, miközben az évad elején még eléggé megalapoztak nekik. A nyolcadik epizódra egy random belépőre futotta. Inkább Lucifer után koslattak Deanék és Crowley-ék. Miközben a bukott angyal volt rocksztár, bíboros  és legvégül az egyesült államok elnöke, hogy még nagyobb kalamajkába sodorja a tesókat. Hiába lett végül a pokolba visszaküldve, egy örököst hagyott a világra (nyilván rá koncentrálva a folytatásban). Ismét egy hatalmas erejű ellenféllel kell Winchesteréknek szembenézniük.

bscap1983

A lényeg úgyis a fináléra tolódik, mivel még meg se született a sátáni ivadék. Várhatóan egyáltalán nem fogják ezen részeket túlzásba vinni. Legalább nem kapunk olyan elcsépelt húzásokat, mint Isten kilétének felfedése. Azért a sorozat mitológiájának bővítésére vehetnének némi fáradtságot (akár még pár bibliai utalással is megtűzdelve). Valamilyen szinten innen már kiszámíthatóvá válik az évad, mivel tavaly is eljátszották már a felnövéstörténetüket az írók az Úr tesójával. Bizakodom, ez érdekesebb kifejlettett fog mutatni. Eddig az évad 5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s