The Fall – A 3. évad

Erre az évadra különösen igaz volt a “lélektani” krimi meghatározás. A párbeszédek még mindig érdekesek. Tudtak a matt környezetbe kellő változatosságot hozni. Mindig valami fejleményt hozzáadni az eddigiekhez. Végig nézhettük a bizonyítás újabb szakaszát, ahogy lépésről lépésre haladtak át az ügyön, hogy górcső alá vegyenek minden egyes részletet. Most már tényleg teljesen kereké és lezárttá tegyék a történetet. Állítólag van esély még következő évadra. Viszont az biztos egészen másról fog szólni, mivel ebben nincs több.

bscap1987

Minden lehetséges aspektuson végig mentek. Átgondoltan és hiteles képet adva egy olyan emberről, aki bármire képes a saját érdekeit tekintve. Mindent alárendelve magának. A karakterizációt tovább szőtték, mélyítették és a motivációkat gyökerestül feltárták, hogy egy eléggé várható, mégis elégtétel érzését kiváltó kifejletet kapjunk. Ahogy az egész ügy maga nem volt egy sétagalopp, annak kifuttatása is valami hasonlót tükrözzön az eddigi reveláció fényében, ahova az egész vezetett. Spoileresen folytatom.

bscap1985

Spector látszólagos amnéziája mégsem tudta valódi lényét elfojtani, ami igazán a fináléban került felszínre, hogy egy utolsó ámokfutásba kezdjen és véget vessen saját szenvedésének. Addig mindenkit kedve szerint manipulált. A felépülésétől múltjának minden sötét darabjának a megismeréséig jutottunk vissza ahhoz a szociopatához, akit az előző évadokban felvezettek nekünk. Egy erős végjáték után minden szereplő levonhassa az ebből következő konklúziót.

bscap1986

Jamie Dornan most is tökéletesen adta elő a szerepét, ahogy bábjátékosként egyre inkább a helyzet magaslatába került. Míg mindenki, aki valaha szerette meggyötört kétségbeesésbe rohant miatta. Egy lesújtó örökséget hagyva maga után szörnyű tetteivel. Hiába csípték meg, végül saját agóniájával az erkölcs felett győzedelmeskedett.  Ezt az előnytől meg már képtelen volt az igazságszolgáltatás megfosztani. Minden jelenetből éreztetve az alapos átgondoltság ízét. Az évad számomra hozott simán egy 7,5/10-et.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s