Ash vs. Evil Dead – Lezárult a 2. évad

Még mindig szórakoztató a sorozat. A 2. évad még elborultabb volt, mint az előző, főleg az igen gyomorba vágó humorával. Akadtak jelenetek, amelyek már olykor a Hullajó! gusztustalanságait idézték. Továbbá dicsérni tudom a maszkmesterek munkáját. Ahogy vérrel se spóroltak. A történetvezetés is kellően túlzó és elszállt volt, ahhoz hogy lekössön részről részre. Teljesen kaotikus végeredményt mutatva, mint anno a filmtrilógia tette. És ez az egyik legnagyobb varázsa. Nem akar igazán koherenssé válni, hanem végig laza a szerkezete.

bscap1988

Nincsenek túlbonyolítva a dolgok. Mindig úgy haladnak az események, ahogy Ash éppen gondolja. Felszínre hozva belső őrületét. És ezek ezen képsorokat örömteli nézegetni. Nem is felhőtlen teljesen az egész, mégis akad furcsaság és ötletesség tömkelegével a látványos aprításban, amely tényleg nem a számítógépes grafikára, hanem rendesen megrendezett jelenetekből épül fel, így még kézzelfoghatóbbá téve a trükköket, amely manapság nagyon hiányzik máshonnan. Spoileresen folytatom.

bscap1989

A sok féle horrorból ismerős panel és az időutazással dobtak még egyet a hangulaton. Mégsem merték most sem a finálét nyitva hagyni a készítők. És Ruby karakterét is a trió mellé állították, hogy ezt még jobban összekutyulják végül nekünk. A jelenbe történő hirtelen visszatérést meg azzal magyaráznám, hogy Pablo elsajátított pár varázsigét a könyvből, ami kis híján őt is a feledés homályába röpítette. Baal sajnos nem lett olyan emlékezetes karakter, mint a készítők szerették volna. Nem csak őt, idővel az emlékét is elnyeli a föld.

bscap1990

Még van mit előhúzni a következő évadra a kalapból (mondjuk a Sötétség seregét), hogy a filmek hagyományát és szertefoszlott mitológiáját tovább tágítsa a sorozat. Bízom addig a készítőkben, míg ennyire elvetemülten képesek szórakozni, már-már egyes poénok önmagukban túl bugyutának is tűnnek. Tökéletesen beleillik ebbe az atmoszférába ez a fajta leegyszerűsítése a történet mesélésének. Kellő töltetett hagyva az akciójelenetekre is. Én elégedett vagyok viszonylag az évaddal, így jár érte a 7/10 tőlem.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s