Rectify – Sorozatzárás

Erősen kezdett az utolsó évad, mégis több szereplőnél az általánosabb problémák zavarók voltak a további részekben. Leginkább ezen jelenetekben az elmúlt évek független filmes hangulata szorult a háttérbe. Egy darabig nem igazán érdekeltek egyes szereplők szálai. Viszont képesek voltak mutatni később ismét mélységeket. Akad jó pár elgondolkodtató beszélgetés, amelyek kiválóan működtek. A finálé meg nagyon az érzésekre próbált hatni, nem is sikerült a töltetett egy az egyben átadniuk.

bscap1992

Mondhatnám, maradt hiányérzetem. Egyedül a zárójelenet feledteti ezt velem. Kár ezt az érzést nem voltak képesek az egész évadban fenn tartani. Egyedül a kulcsfontosságú pillanatok voltak képesek kárpótolni. Az élmény hiába volt meghatározó, mégis felmerülnek azok a dolgok, amelyek teljesebbé tehették volna a történetet. Maga a feloldozás valamilyen szinten megtörtént, hogy reménytelibbé tegyék a nehézségek leküzdését a szereplők és ne hátráljanak meg a kitűzött cél elől. Spoileresen folytatom.

bscap1993

Daniel menyilása az emberek felé megismertette velünk az életének igazi nyomasztó múltját, amely miatt teljesen különcé és zárkózottá vált mindenki felé. És új élete egyik mérföldköve Chloe megismerése volt, elindulhasson a teljessé válás útján. Kapcsolatuk úgymond végig plátói maradt, amelyet remekül feloldottak egy igazi filmes montázsban. Caitlin FitzGerald (Masters of Sex) itt is egy hasonlóan szerethető karakter alakít, mint előző sorozatában.

bscap1991

A fő problémám a család többi tagjával volt az évad elején. Kicsit zavaró volt, mindenki a helyét keresi éppen a világban. Amantha már egészen beleszokott középosztálybeli életébe. Tawney-nak kellett amibe kapaszkodhasson és ez még mindig a hite. A férje közti nehézségeket végül Ted megkönnyített. Ettől a ponttól kezdve sikeresen levetkezte bunkó mivoltát. Mellette a nyomozás újra élesztése is új reménységet adott a családnak. A valódi bűnös elcsípése se volt fontos. Így is elég információt tudtunk meg arról a bizonyos estéről, ne érdekeljenek további részletek.

bscap1994

Danielt rehabilitációja közelebb hozta sorstársaihoz. Ez a beilleszkedés nem is alakult elején könnyen. Látszólag sikeresen talpra állt és a szerettei a távolból is bizodalommal fogatták elhatározását. És sokkal közvetlenebbül közelített mások fele, mint korábban, hogy elhatározását és aggodalmait megossza azokkal, akikkel kell. Ezzel is a társadalom egy értékes tagjává válhasson, leküzdve a lelki bezártságból fakadó magányt. Számomra az élmény egy 7,5/10-et hozott.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s