Sorozatok évértékelése 2016

Elég sok újdonság volt az elmúlt évben, más kérdés, egy csomóra időm se volt (ezt egy külön posztban ismertettem). 2016-ban éppen hogy az év végére összejött a toplistám, viszont ezek áldozatokkal jártak. Igyekeztem olyan sorozatokra is koncentrálni azért, amelyek eddig nem szerepeltek a tíz legjobb között az elmúlt években. A verseny viszont annyira kiélezetté vált már, hogy még inkább meg kellett fontolnom, mibe vágom bele a fejszémet. Ez a fa bizony elég nagynak bizonyult. Azért akadtak élmények, amikre érdemes emlékezni és kitérni. Azért a külön kontra kategória se maradhatnak el, viszonyítási alapként, mik azok, amik megérdemelték-e a ráfordított időt vagy sem. Bővebben lássuk, mivel is telt el egy újabb év.

law-and-order-special-victims-unit

2016 legjobb sorozatai:

+1. Person of Interest: A záróévad nem volt az igazi, mégsem búcsúztam rossz szájízzel a sorozattól. (kritika)

10. Law & Order: SVU: Nem gondoltam volna, egy veterán procedurál sorozat ennyi év után ilyen teljesítményre képes. Az új évad eddig leadott hat része nem hozta az előző évad átlagát, azért sokat se rontott rajta. (évadzáró, évadnyitó)

9. Ash vs. Evil Dead: Igazán elborult és kaotikus évadot láthattunk. Nem győztem betelni vele. (kritika)

8. Frequency: Eddig igen érdekes az évad számomra. Tartja a szintet. Remélem, jövőre is felkerülhet a listára. (kritika)

7. Westworld: Nem volt rossz évad, inkább ott hibázott, minden alá volt rendelve a történetnek, így nem éreztem az önálló cselekedettek megnyilvánulását. (kritika)

6. Aranyélet: Végre elmondhatom, egy magyar sorozat is kiérdemelte nálam az előkelő helyet. Ennek az elérésért sokat tett az évad. (kritika)

5. The Fall: Egy kiváló lélektani krimi egy kiváló évaddal zárta le, amit eddig elkezdett. Igazán maga az atmoszféra sokat hozzátett ehhez. (kritika)

4. Rectify: Így kell egy sanyarú sorsú főszereplő életútját tökéletesen lezárni, hogy úgy érezzük, most értünk egy film végéhez, ami egyben a kezdetett is jelképezi. (kritika)

3. Game of Thrones: A legutóbbi évad főleg emlékezetes taktusaival tett rá még egy lapáttal a jelenetekre, még erőteljesebbé tegye az élményt. (kritika)

2. Outlander: Az erőteljes párbeszédek és a köré szőtt dráma nagyon jó párost adott ehhez az amúgy se finomkodó sorozathoz. (kritika)

1. Stranger Things: Nem kell ahhoz újat kitalálni, hogy valami igazán egyedi alkossanak nekünk. Elég hozzá az ismert elemek tökéletes felhasználása és egy igazán magával ragadó atmoszféra megteremtése. (kritika)

 

2016 legnagyobb csalódásai:

The Walking Dead: Akárhogy nézzük, az elmúlt évben csúnyán visszaéltek a készítők a nézők bizalmával. És odáig jutottunk, már annak örülünk, dobnak nekünk egy csontot. (kritika)

Gotham: Mikor úgy érződik kezdenek valami normális irányba indulni a készítők, végül kiderül egy csapásra képesek tönkretenni mindent, amit eddig felépítettek. (kritika)

Once Upon a Time: Évadokon keresztül eltűröm egy sorozat hülyeségét, mivel van mi kiegyensúlyozza. Viszont mikor eltűnik ez a támpont, nincs mit kezdeni vele. (kritika)

Daredevil: Amennyire kedveltem az első évadot, annyira nem tudtam mit kezdeni a folytatással. Lehetett volna érdekesebb is a kimenetel. (kritika)

Banshee: Nem tudom, miért kellett olyasmit erőltetni az évadba, ami a sorozattól teljesen idegen. Legalább szép lezárást kaptunk, ez is valami. (kritika)

The X-Files: Egy felesleges feltámasztása egy remek szériának, amivel nem tudtak még egy rövid évad alatt is mit kezdeni. A nosztalgia meg nem minden. (kritika)

Colony: Amennyire érdekesen indult, úgy vált teljesen érdektelené a cselekmény. Nem igazán hagytak kapaszkodót, ami miatt érdemes lenne foglalkozni a jövőben vele.

The Shannara Chronicles: Látszólag egy merész sorozat akart lenni, a szereplők a történet előrehaladtával annyira váltak lényegtelenné, végén nem is értettem, miért is néztem végig az évadot egyáltalán.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s