A Series of Unfortunate Events pilot

A mozifilm után igen nehezére esik az embernek, egy ilyen jellegű sorozatba egyáltalán belenézzen. A vásznon anno mindent elrontottak, ami lehetett, így nem meglepő, hogy ferde szemmel nézzünk rá. Állítólag hűbb az eredeti könyvsorozathoz ez a feldolgozás, mégis akadnak zavaró tényezők bőven. Először vegyük a pozitívumokat, amelyekből akad azért jó pár. Első ízben Olaf gróf szerepére választott Neil Patrick Harris sokkal jobban hozza ezt az elnagyolt, ripacs karaktert, mint Jim Carrey. A gyerekszínészek is telitalálat. Ahogy az őket körülvevő ostoba felnőttek is működnek.

bscap1999

Remekül átitatja a groteszk hangulat végig a jeleneteket, olykor az angol humor kifejezetten fárasztó (legalább nincs túl tolva). A legfőbb bajom mégis a történetet narráló íróval, Lemony Snicket-tel volt. A szájbarágós monológjai kizökkentettek folyamatosan és már a második részben kifejezetten zavart a jelenléte, nem is voltak hosszúak ezen jelenetei többnyire. Nálam a sorozat értékéből eléggé elvesz. Ennek ellenére vannak érdekes mozzanatok a részekbe, amely azért próbál valamiféle sejtelmességet szőni a sorokban. Kár hogy mézesmadzagnak érzem, mikor az úgymond csúcspontoknál ezt előszedik.

bscap2000

Viszont az megállapítható, több van ebben a történetben, mint kihasználtak. Ennek a teljes kitárulkozását viszont a részek előrehaladtával ismerhetjük meg. Van még miről meggyőznie a készítőknek, egy múló szeszélynél érdekesebb lehet a sorozat. A főcím telitalálat. Nem igazán találkoztam még olyannal, amely le akarna beszélni valaminek a megtekintéséről. A pliot után persze új megvilágítás nyer a következő rész elindításánál. Hogy az után valamilyen szinten a mi reményeinket is összetörjék. A kezdés 7/10 számomra, a folytatás valamivel gyengébb. Majd a harmadik próba eldönti, merre billen számomra végül a mérleg.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s