Supernatural – Visszatért a 12. évad

Az idei évad próbál valamennyire földhözragadtabb szálak is behozni, mégsem kezdenek ezekkel semmit. Így meg csak ideiglenesen vannak jelen. A mostani részben éreztem pár könnyelmű írói döntést, amelyeket pár tollvonásos megnyilvánulással oldottak fel. Még a maguk által felállított alapvető szabályokhoz se tartják magukat, nehezen szavazok az évad alakulásához nagy bizalmat. Jövő héten ismét visszatérhetünk a régi kerékvágásba, a sorozat címéhez legalább hűek maradhassanak.

bscap2003

Már az évek során olyan dolgokat bejátszottak vagy éppen nem használtak ki, amelyek által érezni sokszor a sorozat megfáradtságát. Viszont most merült fel először bennem, hogy nem biztos elkísérem a Winchestereket az útjuk végéig, amely évről évre távolibbnak tűnik, mikor már a következő etapot is megkapták. Amit tavaly megkezdtek szálat, még érdekes is lehet. Mégis inkább a heti szörnyvadászatok jobban lekötnek, mint a jelenlegi főszál kifuttatása. Ami valószínűleg idén fog elkezdődni igazán. Spoileresen folytatom.

bscap2005

A titkosszolgálat markából szabaduló Sam és Dean hajszája olyan volt, mintha John Reese tanított volna nekik fogásokat. Még fokozták az egészet egy felesleges alkuval, ami nem annyira szimpatikus, szabályokhoz mégis hű Billie kiiktatásával oldódott meg. Vajon mennyire lesz szigorú a következő kaszás, már így itatgatják ki őket. A másik az egyetemes szál. Kicsit kényelmes megoldás, mindenkit eltakarítanak, aki tudhat akármit is a tesókról vagy a tevékenységükről.

bscap2004

Nagyon nem tetszett, ismét olyan dolgokat nulláztak le az írók, amik legalább valami megkötést biztosítottak számukra. Így meg viszont azt csinálhatnak megint amit akarnak, különösebb következmények nélkül. Remélem nem megint egy heppiendbe hajló Amara szálat kapunk Lucifer ivadékáról, hanem valami méltó gonoszt, aki tényleg menthetetlenül romlott. Ezen a téren kissé már megkopott a sorozat. És a főszálról már nagyon rég leemelték az igazi volumenű, nyomatékos hangsúlyt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s