Gotham – Kihúzták a pakliból a Jokert?

Annyira tartalmatlanná vált már ez a sorozat, tíz rész kihagyása után hamar visszarázódtam. Ami kimaradt, mindenre azonnal kaptam választ, így nem maradtak kérdőjelek. A karakterek szélsőséges pálfordulásai pedig már annyira mániákus depresszió jeleit mutatják, hogy az már nem igaz. Az helyett, tényleg felépítenék a motivációk hátterét, inkább kapcsolgatják kibe hangulatváltozásként feltüntetve a már karakteridegen jellemváltozásokat és hitegetnek vele, ennek van oka. Mégis mi, az viszont rejtély számomra.

bscap2014

A csapongó történet nagyon zabolázatlanul változik, ahogy az írók kedve tartja. Három rész bőven elég volt visszatérni ebbe az őrületbe ismét. Miért is várnánk bármi fajta logikát a jelenetek összekapcsolása között. Féktelenül engedjük szabadjára a gyeplőt, had rohangásszanak csak az eszementek összevissza. És még nagyobb legyen a káosz, próbáltak valami New52-es eredetet belepasszírozni az egészbe, tényleg elinduljon az egész valamerre céltalanul. Az útját továbbra se találja a sorozat és szerintem már nem is fogja. Spoileresen folytatom.

bscap2015

Az már érdekes indítás volt, Lee fogta magát és hozzá ment Falcone fiacskájához és Gordon meg lelőtte. Jól felépített konfliktus a két volt szerelmes között, nem mondom. Meg Selinának megjelent szélhámos anyja, aki jól átvágta őt. Erről ennyit. Engemet amúgy sem ez érdekelt, hanem Joker Jerome visszatérése. Arculatváltása sem volt rossz ötlet, mivel az egésznek az volt a célja, végre megszülessen Batman. Legfeljebb akkor vagyok hajlandó újabb részt nézni a sorozatból (egyáltalán megéli), jelmezbe kezd el bűnt üldözni Bruce úrfi.

bscap2012

Közben a Pingvin polgármester lett. Nigma viszont újabb barátnője elvesztése miatt kívánt keresztbe tenni neki. Hű, de eredeti fordulat. Barbara és Tabitha is segítették az aktuális alvilág urát letaszítani a trónról, hogy végül hidegvérűvé tegyék és passzoljon fajtársaihoz. Szerintem Cobblepot egy hibridként fog újraéledni. Kinézem a sorozat készítőiből ezt a húzást. Így már totál unalmas, valakit megölnek, úgyis visszahozzák egy jobban megírt személyiséggel. Itt is ez a kockázat áll fenn.

bscap2013

Szerintem Valeska visszafog még térni és Harleen Quinzel-t is be fogják hozni, már Arkham-ba visszakerül a vörös hajú bohóc. Lennének elképzeléseim a sorozat gatyába rázásáról. Ennyire fakezűen kezelni a scripteket, nem biztos az elképzeléseimből bármi meg fog valósulni. Nem mintha tűkön ülve várnám a folytatást. Egy 5/10-re teszem ezt a három részt (3×12-14). Az ál-Bruce és a Baglyok tanácsa még hátra van az évadból, amivel látszólag eddig nem kezdtek sokat. Így a bizakodásom nullán van. Egyre nagyobb az okom rá, lépjek innen.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s