24: Legacy pilot

Visszatért Jack! a valós időben játszódó akciósorozat, új szereplőkkel és teljesen friss lendülettel. Minden várakozást felülmúlt, az új főszereplő és a történet pörgősége is egyaránt. Nagyon jól működött minden jelenet. Izgulhatunk és drukkolhatunk az akció sikerességéért ismét. Valahogy így kell elkezdeni egy spinoff-ot. Nem vacakolni unalmas sallangokkal, hanem bele a közepébe egyenest. Nagyon jól kezelve az események forgatagát. És a legfontosabb, beszélhetünk hús-vér karakterekről, ami egy sorozatnál elengedhetetlen alapkövetelmény.

bscap2023

Egy ex-zsoldost beledobni a mély vízbe és meglátjuk hogyan kászálódik ki belőle. Egy percig se unatkoztam az eddig el telt két rész alatt. Egyetlen negatívum számomra eddig, a berögzült sztereotípiák, amitől nem akar a 24 elszakadni, ténylegesen kezdenek is valamit ezzel, nem pedig csak felvetik. A téglákon kívül a sorozat már korábbi évadaiban is nehezményeztem ezeket a dolgokat. Már túlontúl sarkítottnak éreztem ezen jelzők felaggatását az etnikumokra. Hiába a terrorizmus a központi téma, attól még nem kellene ennyire szemellenzősen kezelni olykor ezt.

bscap2024

Egy biztos, szakítani kellett néhány hagyománnyal (legalábbis a régi szereplőkkel). Úgy érzem, nem is az összessel, azért a berögzüléseket már maguk mögött hagyhatnák az írók, lényegtelen jelenleg kiválóan szórakozom a látottakon. És rég töltött el olyan érzés, mikor lesz már jövő hét. Szóval eddig a legerősebb kezdései között van ez az évad, akármilyen örökségnek is nevezzük. Bevált recept addig működhet, míg meg tudja tartani a dinamikáját. Ezzel még nincs gond, viszont egy elcsépelt fordulattal ezt bármikor megtörhetik. Addig folytatódhat a csápolás. 1×01: 9/10, 1×02: 8/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s