Law & Order: SVU 18×11 – A 400. alkalom

Nem igazán ismerek még egy hasonló nyomozós sorozatot, ami ennyi idő után is képes még hatással lenni rám. A szezonban nem igazán voltak kiemelkedő epizódok, mégis az érzelmi katarzis egyiknél se maradt el. A jubileumi felvonást meg már különösen vártam. Míg a 200. epizódra megszerezték Robin Williams-t és az ügy se volt szokványos, addig mostani epizódot nem emelték ki a többi közül semmi hasonlóval, ennek ellenére kimagasló színvonalat produkált.

bscap2032

A karakterek még mindig emberiek és a tragédiák is fajsúlyosak. A kezdetek óta szereplő Mariska Hargitay karakterében való változásokat még jobban kiemelték, mint a nyugdíjazás gondolata vagy éppen az anyai ösztöneinek előtérbe helyezése, amiket ügyesen beleépítenek az ügyekbe. Színészi játék még mindig kimagasló, ahogy a történetek minősége is legalább hoz egy kötelező szintet. Mégis hiányoltam valami olyasmit, ami érzékelteti ez a 400. epizód immár.

bscap2031

Erre nem is tértek ki külön, azért reménykedem abban, hogy a sorozat ismét bekerülhessen az évvégi top10-embe, mivel igazán megérdemli, hogy előkelő helyet foglaljon el, mivel igazán durva és megrázó élményt nyújt hétről hétre. Köszönhetően a jól megírt karaktereknek és a jól megválasztott színészeknek. Ahhoz képes, mennyire veterán szériáról beszélünk, igyekszik továbbra is megőrizni a frissességét, így biztos még sokáig nem fogom mellőzni, mivel elgondolkodtató és tanulságos. Az epizód meg simán 8/10 volt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s