The 100 4×04 – Kard által vész

Legnagyobb félelmem az évaddal szemben egyre inkább kezd beigazolódni. Végig vesznek minden eshetőséget és ezeken tipikus húzások sorával próbálnak végig gázolni, így meg pont az eredetiség rovására megy minden egyes lépés. Az átgondoltság helyett az állandó konfliktusgerjesztés van szem előtt, ami egyáltalán nem tesz jót az évadnak, ami eddig szerintem a leggyengébben muzsikál. Még mindig éreztetni próbálják a kemény döntéseket velünk, ahhoz már nincs bátorságuk, véghez is vigyék elképzeléseiket, inkább mindig egy kiskaput szabadon hagynak.

bscap2036

A radikális dolgok már az előző évadban is inkább öncélúan hatottak, nem pedig az izgalom felfokozásaként és a sorozat egyik negatívuma pont ez, hogy visszafogják magukat a készítők és nem mernek olyasmivel előhozakodni, amely komoly változásokat hozhat egy lehetetlen helyzetben. Végül mindenre kapunk valami kézenfekvő megoldást, amely olykor már unalmasan hathat részemről. Ezt meg kiköszörülni egyre nehezebb feladatnak tűnik, ami kifejezetten zavaró tud lenni. Spoileresen folytatom.

bscap2035

A Jég Népe közötti szövetség felbomlása várható volt, már a skaikruk látszólag a saját bőrük megmentését tartják fontosabbnak, azért Bellamy is hozott áldozatot, amely lekorlátozta a túlélők lehetséges létszámát. Ennek meg volt a sarkalatos pontja, míg az évad legfontosabb szála a szérum előállítása lesz, úgy tűnik. Azért a koalíció végével az önös érdekek is felszínre kerültek még inkább. Egyértelmű volt, Octavia halálát nem merik meglépni ténylegesen, ezt a rész végén az arcunkba is tolták, hogy mennyire töketlenek az írók. Sajnáltam volna a karaktert, mégis valósabb lett volna az az érzés, hogy senki sincs biztonságba, nem pedig egy újabb kamu.

bscap2037

Az évadból még kétszer ennyi rész vissza van, hiába hozták előrébb az újabb ítéletnapot, attól még nagyon sok idejük van arra, hogy teljesen eltolják az évadot, aminek persze nem örülnék. Lehetne mondani, a  kiszámíthatósággal van bajom, inkább azzal, hogy nem mernek semmit véglegesíteni, így meg inkább elbizonytalanodom, miként is fognak a további részek működni. Jasper mindig talál valamit, amivel felhívja magára a figyelmet, mint most a lista felfedezése. Az a baj, ez csak a történet keretein belül volt képes okozni tömeges megmozdulásokat, amit Jaha el is simított szépen. Az iránymutató céltudatosság egyre inkább hiánycikké válik ezekben a helyzetekben, ami nem jó. Eddig egy erős 6/10-nek érzem az elmúlt négy részt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s