Bates Motel – Elkezdődött az 5. évad

Először kerülgettem az előző évad folytatását a nyitány után, idő híján kaszáltam, mégis az utolsó felvonás előzetese meggyőzött, hogy térjek vissza a sorozathoz, ahhoz meg pótolnom kellett az elmaradásom, mivel máskülönben lettek volna homályos foltok a történetben. Az egész sorozatra jellemző az eufemizmus. Valamiért nem merik a készítők a rideg valójában feltárni a történetet és így közel se lesz kellően merész a végeredmény. Ezzel meg folyton mellékvágányra viszik a koncepciót.

bscap2038

Tavaly próbáltak szakítani ezzel a hagyománnyal, mégsem sikerült teljesen. Továbbra is akadtak logikátlan húzások és felesleges időhúzások, amik rontottak az összképen. A dráma alapjáraton működőképes és pár érdekes dolgot is megtudtunk ezáltal az anya-fia párosról, mégsem merték az írók egyikőjüket se megutáltatni velünk, inkább feltárni és megértetni viselkedésük mivoltát. Ezzel meg nem tudták azt a mély katarzist még a csúcspontokon sem elérni, amit megkívánna egy ilyen sötét lelkületű történet. Spoileresen folytatom.

bscap2039

Egyedül maradt Norman fejben még mindig anyjával él és ez a látszólagos kép végérvényesé teszi teljesen őrült mivoltát. Ahogy a kísértetiesen anyjára emlékeztető barkálcsboltos eladólány jelenléte is még jobban megkusszálhatja zavaros elméjét. Romero bekasztlizása se lesz örök érvényű.  Kicsit már zavaróak ezek a direkt véletlenek, amely a finálé hozadékát képezik. Dylan közben próbálja kispolgári életét élni Emmával, amibe Caleb látogatása bekavar.

bscap2040

Freddie Highmore tökéletesen fogja hozni karaktere beteljesülését és a többi szereplő sorsa érdekes lesz. Kinek fog vajon még tragédiába fulladni az élete, a motelvezető ifjúval kereszteződött az útja? A zárójelenet meg kísértetiesen a pilot egyik státuszjelenetét idézte, mégsem nyújtotta azt a döbbenetet, mint legelőször tette. Részemről már rég nem okoz olyasmit (igazából soha nem is okozott), amitől igazán érdekfeszítőnek érezném ennek a sorsnak a beteljesülését. Inkább az el lehet nézegetni kategória, ami hamarosan lezárul. Kezdés a már ironikusnak számító értékelést érdemli, 6,5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s