Mary Kills People pilot

Igen kényes témával állt elő ez a sorozat, az eutanáziával. A nagy pozitívum. nem ragad le ennyinél a pilot. Nem heti esetekben fog az egész megmutatkozni, hanem elég komoly átívelést kap a történet, amelynek több szempontja is van. Igazán újdonságot nem hoz az egész, mégis érdekes folytatást ígér. A hat részes évad meg kellően remekül végig viheti az elképzelt vonalat, hova is fog ez a megkérdőjelezhető tevékenység mégis kifutni. Így sikeresen el lett kerülve az, ami megbélyegezhetné a koncepciót.

Caroline Dhavernas-nek már van tapasztalata hasonló tematikájú szereppel (lásd Hannibal). Itt szintén egy orvost alakít és az illegális tevékenységekben is van partnere, miközben egy egyedülálló kétgyerekes anya, szóval van mit vesztenie, netalán valamiért lebukna. A drámaiság mellett néhol tetten érhető a fekete komédia elemei is, így egy igen érdekes egyveleggé válik végeredményben a sorozat. Más kérdés, mennyire akarunk,vagy nem akarunk a főszereplővel azonosulni. Annak ellenére, megvetendő, amit tesz, mégis szimpatikus marad (legalábbis számomra).

Még a játékidő első felében nem voltam biztos benne végig nézem, mivel az ilyen orvosi témák nem túlzottan vonzanak. Mivel nem erről szól minden jelenet és az a pár rész is könnyen lecsúszhat, így biztosan végig fogom nézni és kiderül megérte-e. Azért bizakodom hogy képes lesz mindvégig fenntartani az érdeklődésemet és az ok-okozati tényezőre is egy kielégítő választ kapunk még ráadásként. A kezdés nálam simán 7/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s