The Walking Dead 5×13 – Őrület

Egyre jobban érződik az évadon az időhúzás mellett mi a fő baj jelenleg a sorozattal. A karakterek kezelése. Vagy nem kezdenek velük semmi érdemlegeset, vagy jön egy hirtelen egy olyan pálfordulás, ami után kapkodjuk a fejünket. Minthogy az egész váltást felvezetnék egyáltalán normálisan nekünk. Nem igazán látom még az íróban sem a motiváltságot, hogy a fináléig legalább valami kiemelkedőt alkossanak. Mikor úgy tűnne ugyanazok a körök jönnének újra, menet közben meggondolják magukat és változatnak rajta.

Elképzelésem sincsen hogyan képzelik, működőképes lehet az ilyen hirtelen látszat-hirig bemutatása, mint valami igazán gördülékeny, megfontoltan felvázolt levezetést látnánk, inkább találgassunk bele a semmibe, miközben mindent a szánkba próbálnak adni. Valahogy nehezen veszi be ezt az ember gyomra és utána nem csoda a végeredmény felemás érzéseket szül, amivel nem lehet teljesen megbékélni. Legalább látnánk valami értelmesnek mondható megmozdulást. Spooileresen folytatom.

Ezekiel már hajthatatlannak bizonyult, Morganből előhozták a Rick féle őrületet, végre hadba állítsák a Királyságot. Mindehhez a király jobbkeze, Richard járult hozzá. És így Carol is fel lett az eddig történtekről világosítva. Mindez szép lenne, nem ennyire random módon próbálták volna egy semmire felhúzott szerkezeten keresztül végigvinni. A Megmentők meg hamarosan ehetik a kefét Negan-nel az élen. Az elnyomás elleni lázadás hamarosan kezdetét veszi és talán akkor ismét Főnix madárként támad fel a hamvaiból a Walking Dead.

A legfőbb probléma még mindig, nem más mint a rengeteg szereplő. Tengernyi idő lenne velük rendesen foglalkozni és mélyíteni őket, mégis azt vehető észre, részeken keresztül egy helyben toporognak, míg történik velük valami, ami kizökkenti a beszűkült látókörükből őket és a megkívánt helyzethez idomulni, nem pedig hétről hétre sopánkodni magukban. Ennek kellene véget vetni és cselekvésre bírni őket. Ami előbb-utóbb bekövetkezik. Addig meg hasonló lagymatag részek fogják követni egymást.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s