The Walking Dead – Lezárult a 7. évad

Az elmúlt hetekben annyit csalatkoztam, hogy a fináléra teljesen minimálisra vettem az elvárásaimat. Nem is hazudtolták meg magukat az írók. Totálisan sikerült alulmúlniuk magukat. Mégis a rengeteg marhaság és fájdalmas klisé ellenére egészen élveztem az utolsó 20 percet. Úgy látszik lassan már a sorozatot a trash-faktor fogja nézhetővé tenni, mivel így haladnak tovább, inkább fog egy Z Nation-re emlékeztetni a végén, mint egykori önmagára. És ebből a szempontból nem túl biztatóak az előjelek.

Némi lelkesedést öntött belém, végre történik is valami. Azért még messze van ez a jótól. Le kell menni alfába, hogy minimálisan szórakoztasson, az elég szomorú. És tartok tőle ősztől is változatlan marad a helyzet. Egyelőre még nem hagyom faképnél a sorozatot, közben az elmúlt évadban keményen dolgozott azon, hogy ezt megtegyem. Mikor sokszor azért néztem az adott heti részt, írjak róla, máskülönben torlódtak volna fel a részek. És nem én vagyok egyedül ezzel, inkább kötelességnek érezte a Walking Dead nézését, mint kikapcsolódásnak. Spoileresen folytatom.

Sasha kálváriáját kitolták a fináléra, hogy vele menjen el a játékidő nagy része. Negan egyezkedése és Rickékig vezető után nem igazán volt érdekfeszítő. Vártuk a nagy összecsapást. Legalább a szemétdombi amazonok pálfordulása meglepett. Utána mindent az utolsó pillanatig húzzanak, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Kár, hogy nem voltak képesek ezt úgy előadni, hogy tényleg legalább a megszokott fináléhangulatot összehozzák vele. Így meg annyi, tudjuk, hogy jön a visszavágó és indul mindkét oldalról a szervezkedés.

A részben azért voltak olyan utalások is, amiknek a kiindulópontja nem úgy rémlett, ahogy történt. Ezt is sok mindent elmond az utóbbi évadokról. Vannak szálak, amiket félbehagynak, és nem dereng, hogy azok folytatását látjuk. Így meg nézzünk mi utána, mivel nem voltak képesek rendesen megírni a szálat. És már visszamenőlegesen nekünk kell találgatni, ami homályosan dereng, mert a forgatókönyvben orbitális lukak tátongnak. Ezeket meg nem fogják befoltozni nekünk. Mi meg értetlenül csóválhatjuk tovább a fejünket.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s