A szökés – 5. évad három rész alapján

A legvártabb újraéledő sorozat volt számomra. A kritikai visszajelzések után valamivel lejjebb adtam az elvárásaimat. Már régi fényét elvesztette, viszont még mindig le tud kötni. Kicsit hosszúra sikeredett a felvezetés, amivel nem is volt problémám igazán, képesek lettek volna a várakozással megemelni a pulzusomat. A pofonegyszerű csavarok sok vizet nem zavartak igazán, így nem voltam annyira meglepődve az egész szisztéma lényegén. Azért valami normális hátteret nem ártana ennek a hirtelen feltámadásnak írni. Lukak vannak a történetben és nem kevés. Ahhoz meg, egy komplexebb puzzle darabjai legyenek, túl sekélyesek.

Karakterfejlődést nem érzékelek. A reakcióik túl kiszámíthatóak. Próbálják gondolkodóra szabni őket, mégsem érzem azt, többek lennének mint korábban. A harmadik rész végén azért felcsillant bennem a remény, hátha sikerül végre az állóvizet megkavarniuk. Mivel lehetne mit kezdeni az új helyzettel, nem ennyire a nézőt kizárva kapnánk infómorzsákat, így még attól a kis felfedezés örömétől is meg vagyunk fosztva, ami kijárna. Így meg marad az átlátszó gyanakvás és a megnehezített célelérés. Az kattintson tovább, aki az eddigi három részt az évadból már látta! Spoileresen folytatom.

Jemeni rabszöktetésnek még továbbra sem tiszta, mi a célja. Egy dolog, meghiúsult végül. És az ezt követő montázs se volt rossz. Viszont annyira túl próbálják tolni már ezt a veszélyérzetet, hogy nem jött át eddig belőle semmi, mivel fogalmunk sincs, milyen fenyegetettség ami az egészet átszövi. A régi szereplőkből próbáltak többet is visszahozni. Egyedül Sucre volt, aki jött és utána távozott is, mielőtt bármi kezdetét vehette volna. Burrows hiába siettet Scofield megmentésére, gondoskodtak róla, se az országot ne tudja elhagyni, se öccse szökését biztosítani.

Sarah Wayne Callies most valahogy egyáltalán nem irritált. Ebben a szerepben ismertem meg és kedveltem addig a pontig, míg egy másik karakterrel ki nem vívta magának a közutálatot. Igazán sokat egyelőre nem tesz a történethez, azon kívül ismét célpont. Legalább végre nem az áldozati bárány szerepét kívánja betölteni. Ebben erősen közre fog játszani T-Bag is, aki kezeskedik érte. Az évad iránya már tiszta. A (ex?-)feleség menekíti ki közel-keletről az építészmérnököt?! Lényegében a tesók és Tancredi szála fog valahol az évadban találkozni. Jelenlegi férje meg annyira klisés, hogy az már tankönyvbe illő. Eddig az évad 6/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s