Better Call Saul – A 3. évad három rész alapján

Kezd felnőni a nagy tesóhoz a sorozat, kreativitás terén talán még túl is szárnyalja. Vince Gilligan részéről bűvös szám lehet a hármas, mivel ugyanúgy, mint a Breaking Bad esetében, ennél az évadnál kezdenek beindulni igazán az események. És talán itt is fogunk pár igazán durva fordulatot kapni, közben a kezdeti könnyedség lassan a múlté. Az előzménysorozatnál szintén egységes végig a történet és nagyon szépen bontakozik ki, mellette vadászgathatjuk az easter egg-eket is bőven.

Egyre több az előre kacsintásos utalás, ahogy haladunk előre. Öröm nézni a karakterek átalakulását és mivé lesznek, vagyis ahogy megismerhettük őket. Az előéletek kikerekedése nagyon szép ívet mutat és itt sem maradnak a lépések következmények nélkül. Nem nagyon láttam még spinoff-ot, amely ennyire képes a fősorozattól függetlenül működni, miközben azért táplálkozik is belőle. Nagyon ígéretes, ahogy az egész eseménysort felvázolják nekünk és ahogy egységessé válik a szemünk láttára, elképesztő. Spoileresen folytatom.

Jimmy bátyja közötti rivalizálása most kezd a csúcsához érni. És a későbbi névváltoztatásnak is értelmet adni. Egyedül Kim sorsa kérdéses ebben az összezörrenésben. Jelenleg neki van a legtöbb vesztenivalója az egész perpatvar kimenetelében. Egyelőre hiába támogatja társát, tudjuk jól, végül nem fog kitartani mellette valamiért, vagy útjára lesz engedve. A másik szál Mike-kal még érdekesebben alakul. Mióta ő is nagyobb teret kapott a részekben, mindig történik vele valami és szépen eljutott Gus-ig, vagyis inkább fordítva. Mikor válik szorosabbá a munkakapcsolatuk, még nem lehet megmondani. Szépen fel van építve.

Egyelőre talán azt furcsállom, még nem igazán mertek olyan fontosabb szereplőket kiírni, akikről tudjuk, úgysem lesznek benne a Breaking Bad-ben. Számomra ezek a sorsok még érdekesebbek. Azért minden karakter érdekel. Egyiket se utálom úgy, mindegy lenne, mi lesz vele. Ahogy egymással játszadoznak azt élvezet nézni. Tudjuk is ki fogja húzni a rövidebbet. Legalább nem ül le egyáltalán és az apró részletekre való összpontosítás, ami igazán megadja az egésznek az ízét. Eddig az évad számomra simán 7,5/10.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s