Upfronts 2017/18 – Mit nézzünk a következő szezonban?

Évről évre egyre inkább csalódáskeltő az országos csatornák kínálata. Míg tavaly még akadt pár érdekes koncepció, melyekről végül kiderült, működőképesek tudnak lenni. Az a problémám a mostani őszi (és jövő tavaszi) kínálattal, hiába jók az alapötletek, maguk a szériák az unalomig ismer sablonokból táplálkoznak. Még drámák terén akadhat olyan darab, amely pozitív csalódást okozhat, különösebb elvárásaim egyikkel szembe sincsenek. Viszont az igényes kivitelezésűnek tűnő sitcomok humor szintjén annyira gyatrák, hogy még egy mosolyt se képesek az arcomra csalni. Ez a műfaj már pár perces ízelítőkben elvérzik, akkor azt a húsz percet se biztos, érdemes egyáltalán rászánni, a poénok egyáltalán nem tűnnek működőképesek. Lesz pár példa erre is. Pont a kockázatvállalás, az eredetiség hiánya vágja taccsra az egészet. És mikor már a huszadik  ilyen előzetest látjuk, a sikítófrász kerülgethet sokakat. Én már úgy érzem, inkább lesz elrettentő példa, mint követendő, amit sorozatgyártás címszó alatt leművelnek. Listából nyilván én is be fogok próbálni néhányat, viszont nem mindegyiknél vagyok benne érdemes, főleg mikor jobbnál jobb sorozatokkal vagyok elhavazva, mégis ránézek arra, valami értelmeset talán összehoznak-e network szinten. Ezt most meg is láthatjuk.

 

Fox drámák

The Gifted

Szeretem a képregényfilmeket, köztük az X-Men világát is. A második sorozat, amit indítanak a témában. Lelkesen várnám ezt a produkciót, nem lett volna már egy hasonló bő tíz éve Hősök címen. Hiába a baljóslatú, komor atmoszféra, Amy Achart és az effektek is tévés szinten egész jók, igazán a pilot után tudom megmondani, kell-e ez nekem.

The Resident

Egy kórházas sorozat, ami végre talán érdekel is. Az előzetes hangulata és Emily VanCamp-ot meglátva azért felmerült bennem a költői kérdés, talán érdemes neki esélyt adni?

 

Fox sitcomok

Ghosted

Az a baj, lehetne valami Sötét zsarus-Reaper-ös marhaság, viszont az egész annyira elcsépelten egyszerű, hogy inkább értetlenségbe fullad a végeredmény.

LA to Vegas

Valaki ismeri a Flört a fellegekben? Nem? Az sem egy kiemelkedő vígjáték, hiába két igen ismert színésznő a főszereplője, még emlékeimbe az is jobbnak tűnik, mint ez a rá emlékeztető sitcom, ami megint a lapos poénokon csúszik el.

The Orville

Mintha húsz évvel ezelőttről került volna elő ez az ötlet, annyi különbséggel, Matt LeBlanc helyett beugrott Seth MacFarlane, mellesleg ő is készíti majd ezt a sitcomot. Azt nem értem, összehozta a Family Guy-t, két elfogadható Ted-et, mégis mikor saját magát alakítja egy produkcióban, inkább kínos már (vagyis inkább fárasztó), mint szórakoztató. Nem értem. Háttérből egész jól kezelik a gegeket, szemtől szembe meg már nem megy neki. Nem életképes ez így.

 

NBC drámák

Law & Order: True Crime: The Menendez Murders

Nem meglepő, manapság az igaz történeten alapuló antológiák kezdenek terjedni. Így nem meglepő, az LO is beáll a sorban. A franchise két működőképes procedural nyomozós sorozatot összehozott, amelyek újság szalagcímei alapján készítik a heti eseteiket. És az egyik, az SVU még mindig megy és képes még kimagasló, minőségi részekkel szolgálni. A megtörtént eseteket feldolgozó Dick Wolf három évtized alatt már elég kifinomulttá vált kriminológiából. Így jöhet a szérializált változat, egy évad/egy ügy köntösben és egy hatásvadász teaserrrel.

The Brave

A Six után network-ön miért is ne jönne valami militarista sorozat. Az a gond, az előzetes a szokásos beetetős fajta. Azt hiszed valami izgalmasat várhatsz tőle, végeredmény meg középszer. Sok reményt nem fűzök hozzá.

Reverie

Jó látni ismét valami virtuális valóságos sorozatban Sarah Shahi-t, a készítő személye mégsem győzött meg arról, valami emlékezeteset fogunk látni. Előzetes itt.

 

NBC dramedy

Good Girls

Egy remek alapötlet elpocsékolása? Szintén a készítő miatt vannak kétségeim. Lehetett volna egy Spring Breakers-Weeds hibrid (igaz, az kábelen működne elsősorban). Maga az egész helyzet. Csajos rablás és annak következményei mennyire lesz tartalmas 40 perces adagokban, nagyon kétélű. Íme az előzetes. Döntse el mindenki maga.

 

CBS drámák

Wisdom of The Crowd

Váltságdíj Mel Gibson-mozi ma tévére adaptálva kb. Az előzetes nagyon arra a filmre emlékeztet. A média itt sokkal cyberesítettebb (ha létezik ilyen szóösszetétel), mégsem ad semmi újdonságérzetet az egészhez az előzetes.

S.W.A.T.

Érződik Shawn Ryan keze az előzetesen keresztül is. A felemás mozi (ami mégis egész jó volt) után valami jó kis sorozat lesz ez vagy zsákutca? Shemar Moore (Gyilkos elmék) egész jól érzi a karaktert. Talán több van a színészben, mint eddig hittük?

Seal Team

Újabb katonai darab. Egyedüli biztos lábakon álló pont Max Thieriot (Bates Mote), míg David Boreanaz hozza, amit tőle a Bones-ban már megszokhattunk. Előzetes itt. Nem igazán érdekes.

 

CBS sitcomok

Young Sheldon

Még működhet is (egyelőre nem a humor terén, sajnos).  A gyerekszínésszel nincs addig problémám, míg nem érzem soknak. Ez majd az első húsz percben kiderül. Jim Parsons  narrációs jelenléte azért megnyugtató. Előzetes itt.

Me Myself and I

Egy remek alapötlet után a különböző idősíkok közötti kapcsolat nem érzem, idővel egységessé fog válni. Inkább attól tartok, a végeredmény inkább darabos lesz. Előzetes itt.

 

ABC drámák

Marvel’s Inhumans

Kezdjük a feketelevessel. Az Agent of SHIELD-nél talán egy fokkal jobb lesz. Mégis az egyetlen biztos támpont Iwan Rheon. A Trónok Harcában már bizonyította tehetségét és itt is ő kapta a genya szerepét. Az előzetes viszont semmi kapaszkodót nem ad, bármit is érdemes ettől a sorozattól várni. Inkább készült volna el a mozifilm. Azért ennél többet érdemelnek az Embertelenek.

The Good Doctor

Hmm… Egy orvosos sorozat a House készítőitől és megkapta a főszerepet Freddie Highmore? Ide vele. Talán az ABC egy sorozata, amiben nem fogok csalódni? Rezeg a léc, mennyire lesz csodálatos ez az elme.

Ten Days in The Valley

A gyerekrablásos szál elég sablonos kiindulópont. Kyra Sedgwick miatt viszont valamennyire érdekel. Kár, hogy tartanom kell tőle, esetleg csalódni fogok. Viszont arra nagyobb az esély.

The Crossing

Kisvárosi krízis sci-fi-be illő rejtéllyel, ami megrémíti a helyi lakosokat. Steve Zahn miatt figyeltem fel erre a sorozatra, Tartok tőle, ilyet már láttunk érzést fog nyújtani.

For the People

Az a baj, Shonda Rhimes a Scandal-lal már végleg eljátszotta a bizalmamat. Itt próbálnak valami fiatalos Good Wife-ot összehozni. Egyedül a karakterekben lehetne az a plusz, amitől több lehetne egy jogi drámával. Viszont a mindenki összefekszik mindenkivel féle szappan nyírta ki az eddigi sorozatai élvezhetőségeit is végleg szép sorban.

Deception

Szemfényvesztők. valakinek bejött, valakinek nem. Én utóbbi csoportba tartozom. A másik, egy külsős segít az FBI-nak annyira lerágott csont, hogy szinte már ajándékba adják ezt adalékot a nyomozósok egymásnak. Így meg halott ügy ez az illuzionista téma.

 

ABC dramedy

The Gospel of Kevin

Furcsa dolgok történnek egyszer csak a főszereplővel. Akad egy őrangyala. Jason Ritter annyira szende léleknek tűnik az előzetesben, már-már érdekel a sorsa. Nem tudom, mennyire fog az összkép bevonzani, amit a pilot kialakít.

 

CW drámák

Black Lightning

Eddig a legjelentéktelenebb darabbal sikerült bővíteni a csatorna épülő DC univerzumát. A visszavonult, elfeledett szuperhős visszatér ismét a rikító színeiben.

Dynasty

Semmi köze nincs az eredetihez. Inkább olyan O.C.-s az egész vagy Gossip Girl-ösebb. Szórakoztató lesz-e ez az újrafeldolgozás. Az viszont előre látom, nem lesz itt olyan női karakter, mint Joan Collins Alexis-e.

Valor

Lehet választani melyik katonai bevetéses sorozat fog sikerülni. Nagyon nincs mit rajta fogni. Viszont tucatdarab lesz, én nem nevezek be rá.

 

CW dramedy

Life Sentence

A rák témáját már körbejárták sokféleképpen, a betegek szemén keresztül. A könnyed humort és a komoly drámát egy sorozatban ügyesen elegyítették. Ez volt a The Big C. Ebben a sorozatban meg túl lazán kezelik ezt a komoly témát és elveszti valahogy az erejét már az előzetesben a koncepció.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s