Blood Drive pilot

Egy hamisíthatatlan Grindhouse darab lett. A trash mellett azért kapunk némi tartalmat is, hogy szórakoztató legyen a bevezetés. Ahhoz képest, hogy tényleg az olcsóságnak kívánja áldozni magát a sorozat, elég szépen kivitelezték és kellően érdekessé tudták tenni az egész alapszituációt. Más kérdés, hosszútávon mennyire fog ez igazán működőképes maradni. Ötletes és néhol kissé elborult ez a poszt-apokaliptikus környezetbe helyezett sztori, ahol senki sem szent. Vannak, kik teljesen eszeveszettek. És jól tükrözi ezt a viselkedést a más erőforrások hasznosítása.

Remekül ki van találva, ne valami öncélú legyen benne teljesen a vérengzés. A SyFy-hoz képes igen szabadszájú is egyben. Minden téren igyekszik optimálisan kielégíteni a műfaj védjegyéül szolgáló kritériumokat. Ahogy a cím is mutatja, a száguldás lesz itt a középpontban. Pontosabban a versengés. Meg van ahhoz szintén az érv, senki se maradjon le. Kihasználja remekül, amit vállalt a pilot. Végig le tudott kötni a folyamatos haladás, amely remélhetőleg nem fog alábbhagyni, tényleg képes lesz kellő lóerővel végig vinni az elképzeléseit, nem kimerítve a tartalékokat.

Az arányok ilyen jól fognak simulni egymáshoz, lehet egy izgalmakkal teli, magával ragadó széria, sikeresen leküzdi a felsejlő monotonságot. Nem próbálja széthúzni a történetet, inkább új motívumokkal igyekszik gazdagítani azt. Azért van háttérsztori, amit ki kell még bontani, hogy kicsit mélyebb bugyrokba is eljussanak a szereplők. Az irány adott, elválik, mennyire sikerül a megfelelő úton maradnia a történetvezetésnek. Igazán valami olyat kapjunk, amiről érdemes szót ejteni. Ígéretes vállalkozásnak néz ki eddig, hogy ebből mi sül ki és hogyan fogják ezt kezelni, még elválik. Pár rész erejéig biztosan maradok. Kezdés 7,5/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s