The 100 – A 4. évad

Idén is átélhettük, milyen mikor a sorozat készítői nem valami merészek a sztori kiaknázásával, így meg maradnak az unalomig ismert panelek variálása. Érdekes helyzetek születtek, mégsem volt olyan, amire ne lehetett volna már számítani. Több filmes cím is felmerült az évadban egyes képsorok láttán. Igazán nem izgulhattunk senkiért. Mindig tudni lehetett, nem fognak olyasmivel előhozakodni, ami tényleg meglepetés lett volna. Nagyon arra felé haladtak az események, amerre terelték, nem igazán éreztem a karaktereknek bármi lehetősége lett volna komolyabb döntésre, inkább próbáltak az állandóan változó helyzethez igazodni.

A biztonsági játék már az előző évadban megmutatkozott, attól még lekötöttek a részek és annyira érdekelt a történet, hogy végig kövessem a szereplők sorsát. Kár, hogy nem próbált kicsit radikálisabb lépéseket tenni, hogy érezzük, van igazi tétje az egésznek, nem csak a lehetséges alternatívák végigpróbálása, hogy lássuk, melyik működőképes esetleg. Továbbra is úgy érzem, nem fújt ki teljesen a sorozat. Leginkább azt, nem az igazi. Miként tudnák megfűszerezni a futó cselekményt. A semmiből jövő megoldásokra is volt példa, amelyek sokkal életképesebbek lettek volna, párhuzamosan futnak, nem egymás után pakolva. Ezzel meg nem tudok mit tenni. Spoileresen folytatom.

A nukleáris vihar közeledtével az összetűzések sem maradtak el. Az áldozathozatalt is időben letudták. Az évad első felében az Arkádia lakhatatlanná tétele volt számomra legérdekesebb. Mivel lehetett érezni akármi lesz, fontosabb szereplő nem fog távozni, valahogy a földieket kellett kicsit megregulázni. A bunker lehetősége ismét előkerült, ahogy a sötét vér általi megoldás elbukottnak látszott. Az Éhezők viadalát idéző törzsek közötti harc kimenetele semmi meglepőt nem tartogatott. Pár résszel korábban se merték kiírni Octaviát, most se fogják. Maroknyi karaktert elvágtak a visszajutás lehetőségétől, maradt nekik a Bárka, mint túlélési opció, erről Clarke lemaradt, az ereiben ott folyt a lehetőség az átvészelésre.

Az időugrás és az új szál belógatása nekem kicsit a semmiből jött. Felveti azt a lehetőséget, nem egy űrállomás keringet a Föld körül vagy mások elhagyták korában a Naprendszert és most visszatértek. Az űrkompon lévő felirat akkor se valami biztató. Akkor az új ellenség a világűrből érkezik? Biztos lesznek még itt konfliktusok bőven. Egyelőre arról se tudni semmit, hogy viselte az 1200 ember a föld alatt az együtt töltött időt. Szóval, érkeznek ismeretlen népek a jövőben, ahogy elnézzem, akikkel a szereplőknek valószínűleg meg fog gyűlni a bajuk. Remélhetőleg az új eséllyel élnek is a készítők jövőre. Idén nem sikerült egy 6/10-nél jobban összehozniuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s