Game of Thrones 7×02 – Kinek kezében a jogar

Ismét egy építkezős részt kaptunk a hétre, hogy a végéül rendesen oda verjen nekünk. A játékidő alatt volt némi hiányérzetem, ezt sikerül kompenzálni, így a jövő hetet még jobban várom. Az évad maradék öt részére szerintem rendesen felköthetjük a gatyát majd. Remekül alakulnak a szálak és kevesebb a tökölés a sorozatban, mint eddig valaha is volt. Az elképzelésein szerint alakul a történet. Minden vonalon akad bőven érdekesség. Még mindig azt mondom, a folytatásban indul be igazán a hatalmi játszma és remélhetőleg egyre több feszült pillanatban lesz egyre inkább részünk.

A karakterek remekül vannak formálva. És tényleg olyat kapunk, amit elvárunk egy ilyen grandiózus történettől. Egyre jobban sodródva a végcél felé. Mindenkinek meg van még mindig a maga szerepe a sakktáblán, igyekszik minél jobban kihasználni a lehetőségeit. Globálisabbá téve az egész megmozdulást. A végjáték előtt még kegyetlen húzásokból nem hiszem, lenne hiány. Egyre inkább érezzük, nem magatehetetlen senki, meg van benne az elhatározás, az elkerülhetetlen sorsát be is végzi, ne adja könnyen magát. A párbeszédek nem tűnnek többnyire annyira érdekesnek, azért lényegre törőek. Spoileresen folytatom.

Tyrion haditerve igen érdekes, főleg a Kaszter-hegy elfoglalása. A szövetségesekkel való megbeszélésen Olenna vitte a prímet. Daenerys felé nyújtott tanácsa volt a legérdekesebb, legyen a segítőjénél is okosabb. Taktika nem minden. Közben benézett Melisandre, hogy szövetségesül fogadják Havas Jon-t, aki addig a pontig hezitált, míg meg nem kapta Sam levelét. Ezzel meg némi ellentétet okozott támogatói között és Kisujj megszorongatása után Sansánál biztos megpróbálja aláásni tekintélyét. Mormont meg megkapta a tiltott beavatkozást esetleges gyógyulására, amit kicsit gusztustalan képváltás követett. Ez után Meleg Pitétől megtudta Arya, hogy Deres ismét a Starkok kezébe került, így felhagyott bosszúhadjáratával egy időre. Hazafelé vezető úton farkasába is belebotlott.

Cersei megtalálta a módját, minimum egy sárkányt leszedjen. Nem gondolván rá, ezzel legfeljebb a holtak seregét erősítheti. A dorne-i lányok beszélgetése anyjukkal, kicsit idegesítő volt, ezt a problémát Euron orvosolta. Igazi agresszorként támadt vasflottájával Greyjoy testvérek flottájára. Ellaria lesz Cersei ajándéka szövetségük megkötésére, míg Yara járulékos veszteségként végzi, előreláthatóan. Theon szokása szerint gyáván megfutamodott. Így folytatja, maga Daenerys fogja kivégeztetni. Fülledtebb jelenet is helyett kapott. Nathalie Emmanuel ismét felfedte a bájait makulátlan formában. Ahogy a hajón is megtörtént egy csattanós.

A rész végi csata húzta fel nálam a részt, máskülönben nem lett volna több a múlt heti előkészületek folytatásánál. Azért az évad előrehaladtával hosszabb és látványosabb ütközeteket várnék. Nem hinném, az epizódszám csökkentésével a büdzsé is kevesebb lenne. Figyelembe véve, innen szinte minden részre juthat egy összecsapás, kár volna spórolni vele. Gondolom a legdrágább úgyis az utolsó évad lesz majd. Addig a fenyegetettség nem lesz mindenki számára világos és egymással háborúznak, míg jóval fontosabb feladat vár mindenkire. A meggyőzési folyamat meg a következő hetekben fog végbe menni. Szóval több vonalon haladás még mindig jelen van. Közben az átgondolt döntések is ugyanúgy jelen vannak. Az ítélkezés meg minden szövetséges fejében ott pihen. Erre az adagra meg 7,5/10-et adok.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s