Game of Thrones 7×03 – Egyességek

Érdekesen alakul az évad. Az eheti rész valamivel jobb párbeszédeket kapott és okos írói döntések is akadtak mellette bőven. Egyetlen problémám volt most, kissé érződött, még sem fordítanak annyi pénzt egy-egy részre, amennyit megkövetelne. Ez meg ismét csak rövidre vágott jeleneteket szül. És jogosan van az embernek utána hiányérzete. Biztos a büdzsé nagy részét az évad utolsó két része fogja ismét elvinni, lehessen a “Fattyak csatája” után még drágább szegmenst gyártani. Közben úgy érzem, amennyire sikeres mind a csatornán, mind világszerte a sorozat, nem okozhatna gondot (főleg így a vége felé), legalább 50%-al megnöveljék a részenkénti költségek rátáját.

Valamennyire ez szőrszálhasogatás egyben, azért jogosan várnám el, hogy még inkább a kedvünkre tegyenek, főleg a jövőre esedékes sorozatfinálét (vagy maga már a záró évadot) tényleg nem lehet olcsón megúszni. Ennek ellenére haladnak az események, mégsem érzem így teljesen kereknek a végeredményt. A következő hetek lehet kompenzálnak majd ezért, addig viszont marad némi szájhúzás mellette. Voltak bőven érdekes momentumok, nem is toltak mindent a képünkbe, attól még nem igazán mondhatom, unatkoztam. Még mindig nem az igazi valahogy ez az évad. Meglátjuk, mennyire lesznek képesek lenyűgözni. Spoileresen folytatom.

A várva várt Daenerys és Havas Jon találkozó megtörtént. A sárkányok anyja szkeptikusan is fogadta a hírt a holtak seregéről, megadta Tyrion közbenjárásával a bányászati engedélyt a sárkányüvegre. Közben értesült a Greyjoy flotta elestéről. Theon kihalászóinak nyilvánvalóvá vált gyávasága. A kiürült Kaszter-hegy elfoglalása is egy egész taktikus csapda része volt. Euront egyből bevettették, már elnyerte Cersei figyelmét és a megmaradt homoki kígyók különös kegyetlenségbe részesültek. Ellaria saját lánya haláltusáját és elsorvadását nézheti végig. És visszatért a sorozatba heti egy ágyjelenet rovat is. Lena Headey fedetlen megmutatkozása közelebb áll a valósághoz, mint a sétában látott testdublőr. Nem zárja ki, ismét nem vállalta nyíltan magát, közben filmekben volt rá példa, bevállalta.

A sorsát a Tyrell-ház se kerülhette el. Kár, hogy ezek a megszállási jelenetek a vágóasztalon végezték. Jaime utolsó beszélgetése Olennával elég humánus végkimenetelt adott számára. A Targaryen szövetségesekből három elbukott, a makulátlanok visszaútját meg elvágták Sárkánykőtől. Jelenleg Dany kezéhez közel a sárkányok és a dothrakiak vannak. Jelenleg Cersei maga felé billentette a mérleget. Északon Kisujj bölcseleteivel untatta Sansát, amit Bran megérkezése zárt rövidre. A viszontlátás pár rossz emléket is a felszínre hozott. Még Arya megérkezése várat magára. Addig talán Havasék is visszaérkeznek délről. Sam meg sikeresen kigyógyította Jorah-t a szürkehámból, amire tanítója rájött, mégsem marasztalta el érte, kicsit szigorúbb munkára fogta persze.

Tetszik, hogy Királyvárban nem tétlenkednek. Egyelőre pár csata diadalát könyvelhetik el, az igazi háború még csak most fog következni. Remélhetőleg megvalósítva is fogjuk mindezt látni. Nincs kedvem újból olyan jelenetet végig nézni, amin azt érzem, valami kimaradt. Korábban is megszokott volt már a sorozattól, eltusoltak egy-egy csatát. Azért képsorokat láthattunk, megtörtént, mégis sovány vigasz. Ettől még érdeklődéssel telve néztem minden jelenetet. Az értékelésem mgis kimerül erre a hétre egy 7/10-ben.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s