Game of Thrones 7×04 – Pokoljárás

Sok minden nem történt a rész nagy részében, hogy a maradéka igazán hangsúlyt kapjon. Még mindig a belső és külső konfliktusok uralják a sorozatot. És egész jó párbeszédek ezen a héten is elhangzottak, így lehet miből szemezgetni. Az előző rész utáni csalódottságomat sikeresen feledtették a mostani történések. Volt részünk érzelmes pillanatokban ismét, mely jobban átjött, mint az előző részben. Nagyon jól felépített részt láthattunk, mely igazán katartikus csúcspontokba torkollott. Kár, nem tudnak minden részt így megcsinálni, akkor nem érezném azt, valamitől megfosztottak.

Az egyre fogyatkozó karakterek száma érzékelhető, közben most sem tértek ki minden szereplőre. A jelenlegi főszál nagyobb hangsúlyt kap, mint korábban, ezzel igazán globálissá téve az évadot. Lesznek itt még meglepetések, azért most itt sérült pár önbecsülés. Valahogy úgy érzem, nem is akarják már nagyon bolygatni az intrika vonalat, ami nem annyira baj. Feleslegesen beleerőltetni olyan jelenetekbe, ahol nagyobb dolgokról van szó, felesleges lenne. Így az évad közepén még mindig kicsit felemás érzetem van az eddig láttattok után, azért a látható javuló tendencia remélem megmarad a folytatásra is. Spoileresen folytatom.

Nem kellett sokat várni, Arya is hazatért Deresbe. A kapunál kicsit kiosztotta a bunkó őröket. Sansának a viszontlátás addig volt örömteli, míg meg nem látta húga új arcát felszínre törni miközben Brienne-nel gyakorolt. Kisujj próbálta benyalni magát Bran-nél, hogy neki ajándékozta azt a tőrt, amivel még az első évadban megakarta egy bérgyilkossal öletni, tovább adta ezt testvérének. Úgy tűnik a valyriai pengét majd a mások ellen is használhatja. Közben úgy tűnt Sárkánykőn, hogy Havas Jon valamivel közelebb került Daenerys-hez. Viszont ő még mindig ragaszkodik a formaságokhoz. Amint a félgyőzelemről értesült a kegyeiből kieső Tyrion-t hibáztatta frissen szerzett kudarcaiért és végig kellett néznie, ahogy testvére maroknyi seregét eltörlik a föld szinéről. Dany Havas Jontól kért tanácsot, miként tenne a helyében. Az úrnő távozása után Theon, érkezését követően kicsit meg lett ruházva, közben jóval többet érdemelne megfutamodásáért.

Jaiméket meglepetésként érte a dothrakiak váratlan rohama, feltüzelve a megkezdődő csata hevét Drogon hátán érkező sárkányok anyjával. Végül Bronn bevitte az első döfést a túl magabiztos khaleesi-nek. Talán ezek után kicsit leszáll a földre, már látja, a sárkányai se sérthetetlenek (egyelőre még egyik kicsinyéből se lesz jégsárkány). És vakmerő Jaime próbált pontot tenni ennek a csatának a végére, megmenekítve ismét az életveszély elől jóbarátja vagy az újdonsült vitéz Dickon. A mélybe merülő testük látványa után szinte azonnal látni szerettem volna a folytatást, amire ismét várni kell egy hetet. Mivel az arany végül elért a csata előtt Királyvárba, így Cersei már a vasbanki tartozását kiegyenlítve újabb sereget toborozhat és legyárthat pár sárkányt levadászó íjpuskát a tornyokba. Még közel sem lesz sima győzelem, ami még hátra van.

Ahogy halad előre az évad, egyre több fajta elmélet fogant meg bennem, miként fog ez a “háború” záródni. Nem olyan biztos a Vastróntól sikerül megfosztani a Hét Királyság jelenlegi úrnőjét az évad végére. Amíg a holtak serege horizontba nem kerül, addig Cersei se fog leállni és esetleg egy mulandó szövetség jöjjön létre a három uralkodó között. Ettől viszont nem kell félnünk, mivel nem a kompromisszumairól híres ez a sorozat. Az egyre több megismert ház teljes eltűnése a történetből is ezt bizonyítja. Nincs kizárva ez az elképzelés sem. Viszont már ennyire a haláltorkában egymásnak esés se vezet a túlélés felé és ez a végzet egyre inkább a nyakukat fogja szorítani. Ez az adag számomra most simán 9/10-et hozott.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s