Game of Thrones – Lezárult a 7. évad

Számomra nagyon közjátéknak érződött a finálé. Nem igazán működött úgy számomra, mint az előző évadokban. Pozitívum, nem lett fekete-fehér a felállás az utolsó évadra. Lesz még itt érdekes fejlemény és karakterdráma. Azt se bánnám a maradék hat rész mindegyike nyolcvan perces játékidővel bírna, arra a folytatásra minimum egy évet (vagy kicsit több időt) kell várnunk. Az idei évad a sakktábla megtisztításával telt főként. És ez által egyre gyorsabbnak érezhettük a történet haladását, ahogy egy részen belül egy-egy szereplő több helyszínen is felbukkant. Felróható lenne, hogy nem érzékeltetik az idő múlását, inkább próbáljuk félre tenni aggályainkat.

A sorozat nagy vonalakban kiszámíthatóvá vált, azért még tartogathat a jövőben pár olyan húzást, amelyre felkaphatjuk a fejünket. Egy nem komolyan gondolt felvetésem beigazolódott. Arra terelték az évadot, amelyhez elég nagy kompromisszum kétséget vár mindenkitől. Voltak jó és rossz döntések a készítők részéről, amik kizökkenthetnek egyeseket a történet folyamából. Ellensúlyozták ezt emlékezetes jelenetekkel, mégse érezzük teljesen meg lettünk vezetve. Nem lett a legjobb, a legrosszabb sem ez az évad és érdekel, mit hoznak ki a mostani helyzetből, mikor láthatjuk végre a záróakkordot. Spoileresen folytatom.

Kicsit olyan érzésem volt a rész kezdetekor, mintha kimaradt volna egy hét. Minden előkészítve volt már a tárgyalásra. A Sárkányvermes nagy találkozások akkora hatást nem váltottak ki belőlem. És ez által keltett ellentétek se csúcsosodtak ki. A zombi odahurcolása egész érdekes reakciókat váltott ki az emberekből, amelyről kiderült, egy színjáték része. Havas Jon még mindig Ned nevelését követi. Látszólag meghiúsulni látszott a szövetség, ami egy hazugságnál nem több. Cersei a Hegyes dolgot Tyrion-nal és Jaime-vel is eljátszotta. Euron hozza neki szépen az Arany Kompániát. Az helyett, hogy egyedül magára gondol, Királyvárat is elérte a Tél. Remekül előre vetítette nekünk, mindenkire milyen sors vár végül.

Deresben Kisujj bevégezte az egyik legbénább módon, ahogy lehetett. Ki lett mondva, a Stark és Lannister viszony elmérgesedéséhez is az ő keze is hozzájárult. Ennek a konfliktusnak a lerendezése után a Stark gyerekek lakhelye a Mások martaléka lehet könnyen ezek után, mivel a Fal ledöntése után nem igazán tartja vissza őket már semmi. Havas Jon valódi származásának összerakása elég szájbarágósra sikeredett. Kár, hogy nem tudták ezt okosabban kivitelezni. Láthatóan Theon is visszaszerezte, amit elveszített. Voltak jó és gyengébb pillantok egyaránt, azért valamivel összeszedettebb és egységesebb folytatást szeretnék látni, még nem zárult le a hatalmi játszma teljesen. Sejthetjük, ki fogja ebben a rövidebbet húzni. A rész és az egész évad is egy 7,5/10-et érdemel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s