Strange Things – Elkezdődött a 2. évad

Tavalyi év legjobb sorozata belekezdett második fejezetébe. Azt gondolnám, az újdonság varázsa kiveszik a folytatásból, egyelőre a kezdés hangulata igazán lekötött. Szinte észre se vettem és el szállt az idő. Inkább még mindig az atmoszféra és a szereplők félbe maradt története és az újak felfedezése, ami igazán kellemesen eltöltést jelentett. Igazán az újabb fejezet alapköveinek letételén kívül még nem volt jelentősebb mozzanat. Amit kaptunk, tényleg azokra van igazán hatással, akik a ’80-as évek filmjein nőttek fel szintén. Rájuk meg maximálisan. Nem gondolom, annyira egyedi érzést vált ki belőlem, mint az első évad, attól még érdekel, képes lesz-e ismét lehengerelni.

A felcsendülő slágerek. A korszakból összevadászható easter eggek és minden más elem annyira korhűvé varázsolja az egészet. Tényleg, minden egyes olyan részletre odafigyeltek, amely ahhoz az évszámhoz köthető. Szinte úgy érezzük, visszautaztunk az időben. Ezzel meg igazán erősen sikerült megfognia. Sok visszaköszönő környezeti tényező adta magát, amitől még inkább azt éreztem, mintha ott lennék a srácokkal, miközben próbálnak kideríteni őket foglalkoztató kérdéseket. Winona Ryder játéka is szépen visszafogott volt. Az ő reakciót is igen természetesnek éreztem végig.

Mennyire fogja a teljes évad elnyerni a tetszésemet, még nem tudom. Indításnak viszont ez nem rossz. És az a plusz egy rész se válik remélhetőleg kárára a végeredménynek. Meglátom, hogyan fog magával ragadni ez a retro világ újra. Tényleg az atmoszféra ilyen erőtreljesen fog továbbra is bizsergetni, nem lehet ezzel gond. Azért ott van némi félsz, hogy másodszorra nem ismétlődik meg a varázs és lehull a körülölelő fény, amitől megfosztottá vélik teljesen. Így meg kicsit elbizonytalanodhat az ember menet közben. Mit rejt vajon igazából az a ragyogó lepel. 7,5/10 a kezdésre.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s