The Walking Dead 8×02 – Előre!

Se szó, se beszéd, haladt tovább a rész az évadnyitó vonalán. A legnagyobb probléma még mindig a kritikán aluli akció rendezése. Sikerült most egy-két meglepetést okozni a készítőknek, az viszont nem menti fel az alól őket, hogy még egész elfogadható alapötleteket olyan semmilyen módon képesek szemléltetni. A felesleges képi megoldások meg igen fárasztóak már. Annyira nem érezni a funkciójukat, amennyire szeretnék azt velünk elhitetni. És a sok átgondolatlan elem használatával meg nem tudják pozitív irányba billenteni a megítélésemet.

Már sok sorozat eljátszotta az évek során. Az erős minőségesés ellenére mindig belebegtet valamit, ami miatt még elindítjuk a következő részt. Ez meg idővel totál érdektelenségbe fullad. És megunjuk a felesleges szórakozást velünk. Jelenleg a Walking Dead az egyetlen sorozat nálam, aminek ezt még elnézzem. Közben halvány morzsákkal jutalmazza a kitartásomat. Amennyi lehetőség volna a történetbe, úgy nem kezdenek vele semmit, ahogy van. Nem tudom, meddig leszek még türelmes az alkotókkal. Legalább a teljes monotonitásból egy-egy pillanatra ki tudnak szakítani. Spoileresen folytatom.

Felesleges moralizálás feladatát most Jézusra osztották, hogy a Terminátorként előrenyomuló Morgannel állítsák szembe. Miközben másik szálon a tölteléknek való két egymással szembe állított oldal céltalan lődözését nézzük. Ezékiel buzdító beszéde is igen furcsa volt. Az eltökélt vakmerőségének is meg lesz majd a böjtje. Rick-nél két momentum is jutott, amely inkább más megvilágításba helyezhet egyes megmentőket. Az egyik a kislányát védő apuka. Másik régi csapattársuk az első évadból, Morales. Sikerült mind a két esettben kicsit meglepniük. Nagyon nem is emlékszem semmire erről az elfeledett szereplőről.

A reményt a javulásra pont a sorozat készítői gátolják meg. Mivel nem képesek kidolgozni a szálakat és elegánsan tálalni, inkább tessék-lássék módon odahányják elénk. Így meg marad menthetetlenül középszerű az egész háborúsdi, amit elnyújtanak, amíg lehet. Viszont ezt tartalmasabban is lehetne ábrázolni, nem ilyen nyeglén bemutatva, mint teszik. Ahogy az arcba tollt kamera se már rég nem menő. Inkább izzadtság szagú erőlködésnek tűnik az egész, sekélyes, üres mondandóval tarkítva. Így az eheti értékelésem egy 5,5/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s