Bron/Broen – A 4. évad két rész alapján

A megszokott hosszas várakozás után elindult az utolsó etap. Nem felejtett el vérbeli kriminek és karakterdrámának maradnia egyaránt. Az első és második rész közötti átkötést kicsit kiszámíthatónak éreztem. Akkor lepődtem volna meg, tényleg egy radikális húzással borzolják fel a kedélyeket. Ennyire azért ők sem elvetemültek. Az ügy kellően érdekes és indítás képen némi aktualitást is szőttek. Más kérdés, ezzel kezdenek-e valamit, inkább a nyomozás kimenetele mellett még mindig a szereplők közötti interakción van a hangsúly. Minden döntésnek súlya és következménye van.

A humorosabb jelenetek érhető okok miatt teljesen parkoló pályára kerültek. Legalább nem erőltetik a feszültebb jelenetek oldására, hanem tényleg a történetmesélésre koncentrálnak. Ahogy megszokhattuk, vannak bőven szálak, amelyek által az új szereplőket szépen felvezetik és felmerülnek ezáltal kérdések, amelyekre végül biztos választ kapunk, ahogy egy jól megírt bűnügyi sorozattól elvárhatjuk. Hozza a megszokott sötétebb tónusú hangulatot továbbra is. Mellette kellően mélyre ásva a lelkekbe egyaránt. Nem nagyon lesz lehetőségünk ezáltal az unalomra ismét. Spoileresen folytatom.

Kicsit vissza kellett rázódni, egyből sikerült ahogy láthattuk Saga-t a megszokott környezetéből kiszakítva, a rácsok mögött. Egy résznél tovább nem tartották fenn ezt az állapotot. Ettől a családi hagyatéktól sikerült szabadulnia, ami kis híján az életébe került. Mivel nagyon nem tartja számon a sorozat az idő telését, így nem volt meglepő, egyből élete értelméhez, a munkához ragaszkodott leginkább, kicsit hirtelennek tartottam ezt a döntést, nagyon lábadozásra sem fektettek hangsúlyt. Inkább a mentális képességeit tették próbára, hallucinációval és egy pánikrohammal tetézve.

Henrik még mindig nem tud szakadni múltjától, igyekszik orvosolni problémáját. Az ügy kapcsán (amely elég szövevényes) felsejlik az emberben akaratlanul is, a két utcakölyök lehet az elveszett lányai. Remélhetőleg, nem ennyire egyértelmű a dolog. Lesz még ezen idő merengeni később. Érdekesebb az eddigi két gyilkossági eset, amelyeket egyáltalán nem nevezhetünk szokványosnak. Felmerül , miféle indíték állhat a háttérben. Vallási vagy gyűlölet-bűntényről beszélhetünk? A sorozat készítőit ismerve, ennél komplexebb lesz a válasz. Lesznek még itt érdekességek, amik egy skandináv minőségi darabhoz kell. Győzzük kivárni a végét, a méltó búcsúét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s