Elmúlt évek legjobb animációs sorozatai

Az utóbbi időben azt veszem észre, egyre inkább annyi szabadidőm sincs egy-egy sorozatepizódot megtekintsek, így húsz perces (főleg animációs) sorozatok epizódjaival ütöm el a szabadidőm. Akad közte újranézés és újdonság egyaránt. Van választék, amiből szemezgessek. Most pár aktuális darabra szeretnék kitérni, melyek egyáltalán nem rosszak, sőt, érdemes rájuk figyelni. Akadnak melyek mozifilmekből nőtték ki magukat vagy éppen kapcsolódnak az előzményekhez valamennyire. Feltámasztások is történtek (mint Kacsamesék) és újragondolások is várhatók a közeljövőben. Pókember nem kerül a listára. Hiába indítottak a moziverzumhoz igazított sorozatot belőle, amit állítólag lelőttek és visszahozzák az idegesítő Ultimate-et. Erről ennyit. Nem valami kiemelkedő, azért el lehet nézegetni. Lehet később kapni fog ez egy külön bejegyzést. Most lássuk, mik azok, amik manapság érdekesek lehetnek.

A galaxis őrzői

Az első mozifilm annyira sematikus volt, hogy teljesen hidegen hagyott ez a csapat. Jött a rajzfilmsorozat, mely a film után veszi fel a fonalat. Kellően ötletes és kreatív (legalábbis az első évad alapján, amit láttam). Megismertem egész jól a szereplőket és megkedveltem őket. Így a második mozi is jobban érdekelt, tudok valamit róluk. Marvel rajongóknak kihagyhatatlan darab.

Aranyhaj: A sorozat

Már a mozifilmet nagyon kedveltem, viszont, amit leművelnek a sorozatban, kifejezetten szórakoztató. Ott folytatódik a történet, ahol abba maradt és az önálló részek között van kellő átívelés, egységes maradjon az egész. Nagyon sikerült az egész estés mozi hangulatára rátalálni és ügyesen tovább szőni a szálakat, az nélkül, bármi gubanc adódna belőle.

Csizmás, a kandúr kalandjai

Nagyon jól sikerült a Shrek-ből megismert karaktert az önálló mozija után tovább mélyíteni és lekötni kalandokkal. A 2. évad közepétől erősen átívelővé vált a sorozat, viszont így még érdekesebb, figyelni részről részre, hogyan alakul a történet, amely annyira abszurd és nem veszi komolyan magát, okoz bőven kellemes perceket.

Sárkányok: A Hibbant-sziget harcosai

Az Így neveld a sárkányodat!, nem gondoltuk volna egy elég komoly sorozatos megtámogatást kap. Folyamatosan tágítja a világot, mélyíti a mitológiát és a humor is egész jó arányokba adagolja mindez mellé. A mozifilmek kedvelőinek kötelező pótolnivaló. Bőven van kaland, ami nem fért bele 2×90 percbe.

Medvetesók

A három testvér történetét követhetjük a jelenben, olykor a múltban, bocs korukban. Az aranyos, jó pofa történet hosszútávon ügyesen árnyalja karaktereit. Egy-egy rész olykor annyira kreatív, hogy tényleg bármely korosztály számára kötelező lehet a 10 perces epizódok rendszeres követése,

Star Wars: Lázadók

A karaktereknek és a történetvezetésnek köszönhetően folytonosabb, mint a Kónháborúk voltak. Itt sem tartok minden szálat érdekesnek, azért vannak olyanok, melyek több figyelmet kaptak az utóbbi időben és elsősorban az a vonal érdekel, hogyan fogják tovább vinni és lezárni. Legalább itt van elképzelés a lezárásra, nincs túl nyújtva, se eleje, se vége módon.

Tini nindzsa teknőcök (2012)

Amilyen gyermetegnek tűntek a teknőcök az elején, meglepő mód kinőtte gyermekbetegségeit valamilyen szinten és animációs sorozathoz képest igen merész húzásokkal kezdet operálni és az évadok előre haladtával a durvább jelenetekről se riadtak vissza a készítők. Szinte az eredeti képregénytől az eddigi összes pop-kulturális feldolgozást érintette. Viszont eljutott arra a pontra, ideje volt befejezni. Egy új sorozatot indít a Nickelodeon 3d-s helyett 2d-s formában, mely szerintem jót fog tenni neki és lehetne kicsit nagyobb mértékben érzékelhető a komolyabb hangvétel és a sötétebb hangulat.

Szamuráj Jack

Dexter laboratóriuma alkotójának másik sorozata hosszú idő után folytatást kapott. Még az előző évadot se láttam. Amit biztosan tudok, merészebb lett, mint az előző évadok. Idővel erre is sort kerítek.

Rick és Morty

A blogon már mindegyik évadról külön írtam itt. Viszont magyarul újranéztem a részeket, amit cseppet sem bántam meg. Továbbra is napjaink legjobb animációs sorozata.

2 thoughts on “Elmúlt évek legjobb animációs sorozatai

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s