Ash vs. Evil Dead – A 3. évadnak és a sorozatnak vége

Nem nagyon vártam ezt az évadot. A kialakult visszhang is megerősített ebben, ez már el marad az előző kettőtől. Leginkább egy dolognak köszönhető. A kényelmes megoldásokkal operáló klisétengernek, amiből jelenetről jelenetre ugrált a részek többsége. Látványosan semmibe vette a történetbe rejlő lehetőségeket, így nem csodálkozzunk, olyan lett a végeredmény, amilyen. Egyáltalán nem meglepő. A vérbő csomagoláson kívül semmi extrával nem szolgált az évad, amely végül az utolsó lett. Nem is tudom, miért? A végén hiába volna lehetőség a folytatásra, ez végül füstbe ment. Még a sorozat hánytatott sorsa ellenére érdekelt volna, mit hoznak ki a kihozott felállásból.

A megszokott (és kibővült) színészi gárdán kívül nem találtam semmi igazán meghatározót, ami kiválthatta volna a részek silányságát. Látszott, nagyon nem akarják megerőltetni már magukat a készítők. A maszkmesterek és cgi felelősöké marad az érdem. Tévés szinten nagyon jól nézett ki az évad, kár a szórakoztatási faktor sínylette meg olykor már önismétlő húzásaival. Túl kötelezővé téve a figurát, ami öreg hiba. Spoileresen folytatom.

A könyv körüli felhajtás áldozatokkal járt, amelyekből újraéledések lettek. Ruby meg végül beadta a kulcsot. Mesterkedései az eddig eltitkolt Ash lányának megtévesztésében merültek ki. Hozva a halott nagypapától az újabb klón Ashig minden kötelezőt. Végül egy nagyobb gonosz is a tőrébe dőljön. A csuhások meg maradtak volna a negyedik felvonásra. Ebből viszont nem lesz semmi. Az évadot elnézve, talán nem is baj. Így nem igazán fog hiányozni a sorozat.

Már annyira nem tudott mit kezdeni magával a sorozat, inkább szinkronos formában néztem végig az utolsó tíz részt. Ez már nem osztott nem szorzott. A végeredményen nem változtatott semmit. 6/10-nél jobbra nem tudom értékelni az évadot. Nem tudott kimozdulni a komfort zónájából, hiába próbálkozott. Minden előírás szerint zajlott végig, nulla meglepetéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s