Trónok harca alternatív befejezése

Az év sorozatos csalódásán túl vagyunk, mégis bennünk van a keserű szájíz, lehetett volna ez másképp is. És pár apró írói döntésen múlott az egész. Lehet, bennük szintén felmerült ez az elképzelése a lezárásnak, végül elvetették, mivel túl kiszámítható lenne.

Egyedül a finálé második felét kellett volna átírni hozzá teljesen. Mennyivel másabb fénybe helyezve a végeredményt. Így is megosztó lett volna a befejezés, közben nyugodtabb szívvel búcsúztunk volna el a Trónok harca világától egy kis időre. Spoileres lehet azok számára, akik nem látták a teljes sorozatot elejétől a végéig.

A fő probléma a Mások szálának lezárásával kezdődött az utolsó évadban. Már utaltam rá az évadkritikában, túl tolták a biztonsági játékot a 7. évad 6. részétől. Ez viszont a 8. évad 3. részétől vált igazán zavaróvá. Azon felül, elhullhatott volna pár közönségkedvenc karakter, azt változtattam volna meg, Éjkirály túléli, Brant megöli vagy közéjük valóvá teszi. Csavar az lett volna, Varys (ki más?) megtudja a mindent látó hollótól, hogyan lehet véglegesen legyőzni az Éjkirály és holt seregét. Árulása Dany-vel szembe máris jelentőségtelibbé vált volna, persze előtte Tyrionnal is megossza ezt az infót. Az események ugyanúgy Dany elárultsága felé vezetnek és Királyvár felégetésében csúcsosodnak ki.

Jaime és Cercei elvesztése után Tyrion megosztja Havas Jonnal az Éjkirály legyőzésének a kulcsát, ami Dany megölését jelenti egyben. A történtek fényében ugyanoda lukadnánk ki, mint eredetileg, a lezárás mégsem egy uralkodóválasztásban merülne ki, legalábbis nem úgy, ahogy megkaptuk.

Kérdőre vonja végzetes döfés előtt Danyt Jon, miért ölt meg több ezer ártatlant. Erre a sárkányok anyja felelete az volna: “A hamut nem lehet életre kelteni”. A királynője halálát okozó fegyver lángra kapna Jon  kezében, amivel beteljesíti kötelességét és végzetét egyben. A finálé második fele a végső háborúról szólna az Éjkirállyal és a holtak seregével. Drogon is visszatérne, elfogadva új gazdájaként Jont és megütközve a holtak seregével. Jon feláldozza magát, az Éjkirállyal történő végső ütközetben, miközben legyőzi a holtak urát. Mindenki megöl egy Mást végül és a holtak serege megszűnik létezni. Nem tökéletes befejezés ez sem, fényévekkel jobb lett volna, mint a jelenlegi.

Az írást ihlette:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s