Family Guy 13×01 – Simpsonizálva

Megkaptuk a Family Guy-Simpsons crossover-t Seth MacFarlane tollából. Tekintve, ma már egyik sorozat se az igazi, olyan rosszul nem sült el ez az összeboronálás. A fő oka ennek az irónia jó felhasználása volt. Több helyen bele lehetne kötni az egészbe, az újrahasznosított poénok többnyire jól sültek el. Sokkal gyatrább végeredményre számítottam, mégis jót tett neki ez a körkép, hogy együtt láthattuk a szereplőket, nem is tudták rendesen kibontani a szereplők közös interakcióit rendesen (gondolok itt a női karakterekre főként). Talán ez a legnagyobb hiba, ami felróható a nagy találkozásból.

bscap0879

Hiába akarnánk szépíteni, nem lehetett volna semmi újat már ebből kihozni, akármelyik sorozat készítőire bízták volna projektet. Teljesen független készítők keresése nem igazán jellemző a tévés világában mikor crossoverről van szó. Azért piros pont volt az is, hogy tényleg valaki olyanra utaltak vissza, aki nélkül az egész műfaj nem létezhetne rajzfilmes berkeken belül. A majmolás mellett persze érződtek a szereplői különbségek, azért ennyire egyértelműsítetten és szájbarágósan tudtunkra adni, ami addig nem zavaró, míg nem erre figyelünk.

bscap0880

Mind a két sorozatot kedvelem, mégis tavaly a Family Guy-t hajszál híján múlt, ne kaszáljam, végül mégis megúszta a dolgot és nem a minőség javulás miatt. Egyelőre még rendszeres követője maradok, mivel tud, ha akar. És a túlzott beteg dolgok legalább az évadnyitóban úgy érzem mérséklődtek (nem volt belőlük hiány, legalább viccesek voltak ezek a jelenetek is többnyire). Egy valamit még megjegyeznék. Kicsit visszafoghatná magát Seth MacFarlane, utóbbi időben a beteges víziónációi egyáltalán nem viccesek és ez nem erre az epizódra él, hanem az előző két évadban, amit művelt.

bscap0881

Még a végére. Várom a Simpsons-Futurama crossovert, ami biztosan jobban fog sikerülni, mint ez. Most már csak a South Park vendégeskedése van hátra, mondjuk a Family Guy-ban szintén, mivel a Simpsons-ban túl harmatos volna vagy egy hármas crossover, mind a három sorozat dupla epizódot szánva rá, vagyis hat részen keresztül tartó sztori volna és mind a három sorozat írógárdája bedolgozhatna a gyártásba (itt is azt reméltem, de nem így volt). Ez úgyis álom maradt. A dupla hosszúságú összeeresztés meg egy 6,5/10 ért részemről.

Hozzászólás