South Park – Lezárult a 21. évad

Az idei évad ugyanúgy tartalmazott jobb és gyengébb részeket. A sorozat baja továbbra is az, nem mer manapság merész lenni. Három éve elkezdték átívelővé tenni az évadokat, az összkép így sem volt kiemelkedő. Látszólag visszatértek ismét az epizodikusságra. Ennek ellenére meghagytak pár szálat, mely összekötötte az epizódokat. A túlzott aktualitás többnyire rányomta a bélyegét, önmagában nem nagyon értelmezhető mondandóra. Úgy látszott, a finálé felvezetésével valami igazán emlékezetes évadbúcsú fogunk kapni. Ehelyett inkább elő készítették a terepet a következő évadnak és a következményeket hagyták a levegőbe lógni.

Kissé csalódott vagyok, hogy ismét beetettek és abszolút nem kaptam semmit végezetül. Munkahelyi kapcsolatról a készítők véleményt alkotnak, a kormányzással kapcsolatban meg inkább visszakoznak. Ennek valami szimbolikus jelentése akart lenni vagy mi? Számomra se füle se farka nem volt a finálénak. Inkább egy alibizés, hogy kihúzzák a következő évadra, valamit beleépíthetnek a jövő évi részekbe ebből az évadból. Azzal tisztában vagyok, nem annyira bátrak, mint régen, akkor meg miért kell egy mézesmadzagot elhúzni, amerre harapni lehet. Utána úgy érezzük, a horgot is bekaptuk rendesen.

Annyira Amerika mindennapjai érlelnének a Fox News nézném, nem a South Parkot. Akadnak szórakoztató momentumok még benne szórványosan, pofára ejtve hagyva itt minket a zárórésszel. Tényleg a rossz szájíz maradjon a következő felvonásra. Így meg nem volt sok értelme az előző részben megjátszani azt, amit, nem kezdenek egyelőre semmit. Inkább jegelik a témát. Nagyobb meghunyászkodással nem találkozni mostanság. Erről ennyit. Évad értékelésem 4,5/10.

Hozzászólás