The Walking Dead – Felénél a 8. évad

Egy elég semmit mondó évadon vagyunk túl. Hiába akadnak jó pillanatok, mikor csapnivaló a rendezés. Tényleg az volt az érzése az embernek, két rész között valami kimaradt volna. Ennyire nem törődöm módon próbálnak valami eseményt generálni a fináléra, elég szomorú. Jóval több volna ebben a sorozatban, mint kihoznak belőle. Lassan mégsem tudom eldönteni, ez lett sekélyesebb vagy maga a képregény jelenleg (nem mintha azzal naprakész lennék). És ebben a fél évadban sosem látott mélyponton van minőségileg, amelyből nem is próbálnak kitörni.

Már nem keresek érveket vagy logikát az egészben. Tényleg hálni jár csak a lélek a történetbe. Kábé olyan volt ezt a félévadot nézni, mint a világ legbénább sakkjátszmáját. Nem igazán tudnak a teremtett szituációkból jól kijönni. Minden lépés elbaltázottnak tűnik. Végül hajlani próbálnak valami kompromisszumlátszatra a készítők. Hogyan lehetne ebből az ördögi körből kitörni. Nem kinyújtani a játékidőt, amely nem először töri meg az a minimális egységet is. Az operatőri munkáról ne is beszéljünk. Ritkán látni ennyire félrement képsorokat, mögöttes tartalmakat próbálva izzadni hozzá. Spoileresen folytatom.

Neganék ellentámadása annyira képtelen volt, amennyire lehetett. Mindezt Rick-kel való párharcára kihegyezve és Carl beáldozására. Alexandria és a Királyság kimenekítése. Ezikel önként megadása. Vagy Hilltop utolsó mentsvárként való fennmaradása. Kár, hogy nem tudták egységesíteni ezen történéseket, inkább szétszabdalták az egészet, még inkább úgy érezzük, nincs itt semmi normális elképzelés. Közben, pont akkor működhetett volna, tényleg tudtak volna feszültséget csempészni a jelenetekbe. Ezt meg egyáltalán nem tudták érzékeltetni velünk.

Mikor záródik le ez a háború és végre valami mást is lássunk, mint ez a második évada zajló véget nem érő civakodást, aminek nincs egyáltalán súlya. Egy kidobósban való részvétel több koncentrációt igényel, mint az itt eldördülő fegyverek ropogása. Karakterekkel is kezdhetnének valamit. Nem címkeembereknek adni az érdemet, mint Eugene. Egy LOST-os szerkezettel működőképesebb lehetne a dráma.Minden részben, egyik karakter múltjáról kiderülne valami. Máris mellőzhető lenne a túlnyújtott időhúzás. Vagy a 3. évad első felének szerkezete is milyen jól bevált. Kár, hogy hamar felhagytak vele.

Annyira nem tudnak már újat a nap alatt. Előrángatták a semmiért a szeméttelepeseket és az amazonokat. Kérdés, velük mit kezdenek a folytatásban. A még mindig tartó hype értetetlen mód nem csitul. Közben közel se hozza azt a formát, mint korábban. Kilátástalan a szereplők, mind a nézők számára a helyzet.Mit akarnak a készítők kezdeni a továbbiakban. A remény már egy tántorgó zombi csupán, amely várja a végzetes golyót. És egyre közelebb kerülünk hozzá, hogy meghúzzuk a ravaszt.

Hozzászólás